Ca să se imunizeze, un primar german s-a infectat intenționat cu noul coronavirus

Deși experții din domeniul sănătății din întreaga lume sfătuiesc insistent oamenii să se izoleze pentru a reduce la minimum riscul de a contracta coronavirusul, un primar german a făcut exact contrariul: s-a infectat în mod deliberat, pentru a dezvolta imunitate.

Stephan von Dassel, primarul unui district din Berlin, a stârnit indignare după ce a recunoscut public că a contractat voit, de la partenera sa, noul coronavirus pentru a se imuniza și pentru a putea lucra în timp ce alții sunt bolnavi.

Primar Berlin
Stephan von Dassel. Foto: Tages Spiegel

Chiar dacă decizia sa contravine indicațiilor experților în sănătate publică, cei mai mulți dintre ei recomandând cu tărie distanțarea socială pentru a evita contractarea virusului, von Dassel susține că infectarea sa deliberată este „o contribuție” la scăderea numărului de îmbolnăviri.

„A fost mult mai rău decât mi-am imaginat”

Primarul, în vârstă de 53 de ani, a recunoscut, totuși, că a subestimat virusul.

„Boala a durat mai mult decât mă așteptam. M-am infectat intenționat și m-am gândit că voi fi bolnav timp de trei zile, iar apoi voi fi imun, dar a fost mult mai rău decât mi-am imaginat ”, a declarat von Dassel pentru Deutsche Welle.

Primar Berlin 02
Foto: Twitter / Stephan von Dassel

Declarația primarului a stârnit dezbateri aprinse în mediul online. Mulți oameni l-au acuzat că este iresponsabil, ignorând în mod conștient avertismentele medicilor și expunându-i și pe alții la riscuri.

Cu toate acestea, von Dassel a continuat să-și apere decizia.

„Poate că declarația mea a fost neclară, dar comportamentul meu a fost și este responsabil. Am fost, sunt și rămân în carantină, până când nu voi mai fi contagios”, a declarat von Dassel.

Primarul a mai spus că a intrat în carantină după ce partenera sa de viață a contractat virusul și că, trăind atât de aproape de ea, infectarea lui ar fi fost, oricum, doar o chestiune de timp.


În timp ce primarul berlinez s-a infectat voit, alții oficiali guvernamentali au propriile păreri despre protecția împotriva virusului. De exemplu, președintele Belarusului își îndeamnă cetățeni să învingă virusul cu vodcă și saună, iar președintele Turkmenistanului a scos în afara legii cuvântul „coronavirus”.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu