Un primar a aruncat tone de gunoi pe o plajă imaculată, pentru ca voluntarii să aibă ce strânge

Pe 21 septembrie 2019, voluntari din lumea întreagă, din Thailanda până în Hawaii, s-au adunat pe plajele din țările lor pentru a strânge gunoiul și pentru a atrage atenția asupra poluării mediului înconjurător.

Dar ce au făcut voluntarii care nu aveau plaje murdare de curățat? Ei bine, au primit o mână de ajutor din partea autorităților!

La finalul lunii septembrie, un primar din Coreea de Sud a stârnit critici virulente după ce a aruncat tone de deșeuri pe o plajă imaculată, pentru ca și voluntarii din orașul său să aibă ce curăța a doua zi, când se sărbătoarea Ziua Internațională a Curățeniei pe Coaste.

Motivul? Plajele erau prea curate

Gunoaie
Ce faci când vrei să strângi deșeuri, dar nu ai ce? Bazează-te pe autorități, sigur vor rezolva problema. Foto: kapamilya.com

Primarul și-a cerut scuze pentru gestul care a stârnit revolta, spunând că pur și simplu nu existau deșeuri pe care voluntarii să le adune și că a făcut acest lucru doar pentru a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de gunoiul strâns pe coastele din întreaga lume.

„Am adus deșeuri de polistiren și alte gunoaie adunate din zonele învecinate, pentru ca cei 600 de participanți să poată desfășura activități de curățenie”, a declarat Lee Dong-jin, primarul din Jindo, citat de Newsweek.

Dong-jin a relatat că gunoiul a fost adus cu camionul și aruncat peste nisipul imaculat al plajelor din sud-vestul regiunii Jindo. El susține că voluntarii au adunat toate deșeurile și că acestea nu au ajuns în ocean, astfel că nu s-a produs niciun fel de „poluare secundară”.


Dong-jin nu este singurul primar din lume cu idei neobișnuite. Un primar din Mexic s-a deghizat în persoană cu handicap pentru a testa funcționarii publici, iar edilul unei comune din Franța a interzis „lătratul excesiv” al câinilor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu