VIDEO Un preot care „învia” oameni la slujba de dumincă este cercetat penal pentru fraudă

Un episcop din Africa de Sud a deschis un proces penal împotriva pastorului Alph Lukau, după apariția pe internet a unui film în care Lukau „învie un mort” la biserică, la slujba de duminică.

Episcopul Elly Mogodiri a afirmat că împotriva lui Lukau a fost deschis dosar penal pentru fraudă, printre altele, în încercarea de a descuraja „falșii profeți” care abuzează de biserică în interes personal, relatează agenția IOL.

Pastorul Alph Lukau (în albastru) susține că l-a readus la viață pe bărbatul din sicriu

Dosarul a fost deschis după apariția unui videoclip care a devenit viral în luna februarie 2019 și care îl înfățișează pe Lukau „înviind” un om din morți în timpul slujbei. Gestul lui Lukau a fost luat în derâdere de alți lideri religioși sud-africani, care l-au provocat să-și încerce puterile la mormântul lui Nelson Mandela.

Citește și Un vraci din Nigeria, ucis încercând să demonstreze eficiența vrăjilor antiglonț

„Am văzut prea multă lăcomie și prea mult comercialism în biserică, pe lângă alte practici deranjante. În cazul de față, suntem martorii unui act de înșelăciune și necredință, care pare a fi învierea unei persoane decedate în biserica Alleluia Minsitries International, sub conducerea profetului Alph Lukau.”

„Sunt conștient de faptul că este vorba de un caz de crimă organizată, înșelăciune și denaturare, printre alte nereguli”, a spus episcopul într-o declarație preluată de presa sud-africană.

Cazul a fost deschis la secția de poliție Hartbeespoortdam, în nord-vestul țării.

„Sper că acest pas va arăta clar distanțarea mea ca episcop și lider spiritual al Bisericii Globale a lui Cristos St. Oaks de această denaturare și acest oportunism continuu și lipsit de rușine. Bisericile trebuie să se dezică de astfel de comportamente. Ar trebui să ne învățăm enoriașii să relaționeze direct cu Dumnezeu și nu cu noi ca episcopi, profeți sau pastori”, spune episcopul.

Mogodiri a spus că Dumnezeu ar trebui să fie singura prioritate pentru biserici și că zeciuiala și contribuțiile ar trebui să fie folosite în sprijinul comunităților, în loc să devină un mijloc de „creștere a averilor liderilor bisericii, așa cum se întâmplă în general în țara noastră acum.”


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „<mark>VIDEO</mark> Un preot care „învia” oameni la slujba de dumincă este cercetat penal pentru fraudă”

Lasă un comentariu