Preoții au aruncat din avion apă sfințită peste un oraș ca să-l vindece de „beție și preacurvie”

Preoții din orașul Tver, situat la nord-vest de Moscova, au atins noi înălțimi, la propriu, în încercarea de a-și salva enoriașii de cele mai grele păcate care dau dependență: „beția și preacurvia”. Ca să purifice populația, preoții s-au urcat în avion și au descărcat de la altitudine o încărcătură de 70 de litri de apă sfințită peste oraș.

Episcopul Savva al Tverului și al regiunii Kașinski, preotul Alexander Goriacev și alți doi membri ai Bisericii Ortodoxe Ruse au executat această sfințire aeriană în cinstea Zilei Luptei Împotriva Alcoolului.

Episcopul Savva a luptat împotriva „beției și preacurviei” aruncând din avion 70 de litri de apă peste orașul Tver. Foto: captură YouTube

S-au urcat într-un avion de mici dimensiuni, ducând cu ei 70 de litri de apă sfințită și două icoane despre care se spune că vindecă dependența de droguri și alcool.

La bord se aflau și doi tineri căsătoriți care susțineau că unul dintre ei – soțul – s-a vindecat în mod miraculos de dependența de alcool.

După ce au decolat de pe un aerodrom de la marginea orașului, clericii și-au pus hamurile de siguranță, au deschis ușa avionului și au organizat o slujbă religioasă, apoi au aruncat peste oraș apa sfințită.

Nu este clar de ce au ales să arunce tocmai 70 de litri, dar se poate specula că acest volum are de-a face cu semnificația specială a cifrei 7 în creștinism.

„Orice boală este provocată de un virus, iar virusul este un demon. De aceea, orice boală este, în primul rând, o boală spirituală”, a declarat preotul Goriacev pentru Tver News.

Întrebat dacă crede că oamenii vor lua în serios binecuvântarea aeriană, Goriacev a afirmat că el își face datoria indiferent de opinia păcătoșilor.

„Care să fie gluma? Că îi ajutăm pe oameni să scape de boli? Luptăm împotriva alcoolului, drogurilor și preacurviei. Vi se pare că e de râs? Nu au decât să râdă, noi ne vom face treaba”, a răspuns părintele.

Oricât de ciudat ar suna, aceasta a fost a doua binecuvântare aeriană din ultimele luni. În vara acestui an, un episcop columbian plănuia să exorcizeze un întreg oraș aruncând din elicopter apă sfințită peste locuitori. Se pare că devine o modă…


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Preoții au aruncat din avion apă sfințită peste un oraș ca să-l vindece de „beție și preacurvie””

Lasă un comentariu