VIDEO Iată ce înseamnă prăbușirea unui avion, trăită și filmată de un pasager

VIDEO Iată ce înseamnă prăbușirea unui avion, trăită și filmată de un pasager FACEBOOK_compressed

Pe 10 iunie 2018, în Pretoria, Africa de Sud, a lovit tragedia: s-a prăbușit un avion. Doi pasageri au murit, iar piloțiii au fost grav răniți. Un pasager care a supraviețuit a înregistrat cu telefonul un film de aproape trei minute, în timp ce avionul se prăbușea.

Pasagerul, care stătea lângă aripa stângă a avionului, a filmat flăcările care ieșeau din aripă, pe măsură ce motorul a început să dea rateuri. „Situația se înrăutățește”, exclamă bărbatul.

Un alt pasager poate fi auzit cum spune: „Asigură-te că ți-ai pus centura de siguranță”, în timp ce femeia de lângă bărbatul care filmează întreabă: „De ce ne aguduim așa de tare?”

Avionul de mici dimensiuni avea 19 oameni la bord: cei doi piloți australieni, trei olandezi și 14 sud-africani. Aeronava în flăcări poate fi văzută cum se apropie din ce în ce mai mult de vârfurile copacilor și de clădiri, înainte să lovească pământul.

Ecranul devine negru pentru aproximativ 30 de secunde, timp în care se pot auzi gemete de durere.

„Toată lumea afară!” strigă cineva în engleză, în mod repetat. Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare, pe o fabrică de lactate aflată la mică distanță de aeroport, după ce motorul avionului a cedat.

Din avion ieșea fum când a decolat de pe aeroportul Wonderboom. Acest lucru a fost filmat de către martorii oculari.

Prima victimă a fost un sud-african pe nume Chris Barnard. Descris ca fiind un inginer de zbor experimentat, Barnard a murit la locul accidentului.

VIDEO Iată ce înseamnă prăbușirea unui avion, trăită și filmată de un pasager
Echipele de salvare, la locul prăbușirii

Piloții Douglas Haywood și Ross Kelly, amândoi din Sydney, au fost duși la spitalul din Johannesburg, fiind grav răniți. Un al treilea pasager rănit grav a fost dus de asemenea la spital, însă a murit mai târziu.

O altă victimă, muncitor în agricultură în vârstă de 20 de ani, pe nume Thabang Moloto, și-a pierdut ambele picioare în accident, a relatat presa locală.

Avionul, un Convair CV-340, construit în 1954, era o donație din partea companiei sud-africane de turism Rovos Rail Tours către un muzeu al aeronauticii din Olanda.

Avionul trebuia să pornească în această direcție în ziua următoare. Accidentul fatal a avut loc în cadrul unui zbor al cărui scop era survolarea peisajului.

Cei trei tehnicieni de la bordul avionului au fost externați din spital, cu răni minore. Rovos Rail a emis o declarație pe 16 iulie, care menționa faptul că cei doi piloți „se află în comă indusă, dar sunt stabili” și că „prognosticul este optimist”.

În altă declarație, cei de la AASAC au spus că doreau să sublinieze faptul că „investigațiile pot să varieze în complexitate și, uneori, este nevoie de o durată semnificativă de timp pentru a fi duse la bun sfârșit”.

Ca să știi mai mult, citește „Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire”

Oricine poate fi nevoit să devină erou atunci când se confruntă cu un dezastru. Ca atare, trebuie să știi cum să bandajezi o rană, cum să înfrunți o furtună mortală sau cum să iei rapid decizii de viaţă sau de moarte după un accident. Deși nimeni nu poate fi pregătit pentru orice eveniment, oricine poate învăța lucrurile esențiale pentru propria supraviețuire și pentru a-i salva pe alții. Această carte te poate ajuta să rămâi în viaţă.

„Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire” se găsește cu reducere pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu