Un poștaș japonez „nu și-a mai bătut capul” să livreze 24.000 de colete

Un poștaș japonez în vârstă de 61 de ani, din Yokohama, a fost arestat recent pentru că a strâns la el acasă 24.000 de colete, încetând să mai livreze corespondența încă din 2003.

Oficialii Poștei Japoneze, serviciu de stat, au observat anul trecut un lucru ciudat în legătură cu activitatea angajatului (despre care aveau suspiciuni că ascunde coletele) și, drept urmare, acesta a fost concediat.

Pentru că livrarea coletelor îi dădea „bătăi de cap”, poștașul a început să le ascundă la el acasă încă din 2003. Foto: Getty Images

Coletele ascunse nu au putut fi descoperite de superiori deoarece se aflau în casa angajatului, „care depășește cadrul unei inspecții interne”.

Poștașul a recunoscut că nu a livrat zecile de mii de scrisori și pachete susținând că locul de muncă lui îi dădea „prea multă bătaie de cap”. Și cum nu dorea ca angajații mai tineri să creadă că era mai puțin capabil decât ei, a ascuns coletele acasă.

„O să discutăm cu poliția despre articolele nelivrate și ne vom cere scuze expeditorilor și destinatarilor atunci când vom face livrările”, a declarat pentru Japan Times un purtător de cuvânt al Poștei Japoneze.

Poștașul, al cărui nume nu a fost făcut public, a recunoscut acuzațiile și riscă acum să își petreacă până la trei ani în spatele gratiilor și să plătească o amendă de până la 500.000 de yeni (circa 4.200 de euro).

Polițiștii au descoperit în locuința bărbatului aproximativ 24.000 de colete. Foto: Getty Images

Interesant este faptul că astfel de cazuri au apărut în lumea întreagă în ultimii ani. Un poștaș argentinian în vârstă de 47 de ani, pe nume Manuel Guterres, a fost condamnat la un an de închisoare în Patagonia după ce s-a descoperit că păstrase 19.000 de scrisori, în loc să le livreze.

Cu doi ani în urmă, un poștaș italian în vârstă de 33 de ani a fost arestat după ce poliția a descoperit în locuința sa 400 de kilograme de articole poștale nelivrate.


S-ar putea să te intereseze și aceste articole:

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

5 comentarii la „Un poștaș japonez „nu și-a mai bătut capul” să livreze 24.000 de colete”

Lasă un comentariu