Un poștaș japonez în vârstă de 61 de ani, din Yokohama, a fost arestat recent pentru că a strâns la el acasă 24.000 de colete, încetând să mai livreze corespondența încă din 2003.
Oficialii Poștei Japoneze, serviciu de stat, au observat anul trecut un lucru ciudat în legătură cu activitatea angajatului (despre care aveau suspiciuni că ascunde coletele) și, drept urmare, acesta a fost concediat.

Coletele ascunse nu au putut fi descoperite de superiori deoarece se aflau în casa angajatului, „care depășește cadrul unei inspecții interne”.
Poștașul a recunoscut că nu a livrat zecile de mii de scrisori și pachete susținând că locul de muncă lui îi dădea „prea multă bătaie de cap”. Și cum nu dorea ca angajații mai tineri să creadă că era mai puțin capabil decât ei, a ascuns coletele acasă.
„O să discutăm cu poliția despre articolele nelivrate și ne vom cere scuze expeditorilor și destinatarilor atunci când vom face livrările”, a declarat pentru Japan Times un purtător de cuvânt al Poștei Japoneze.
Poștașul, al cărui nume nu a fost făcut public, a recunoscut acuzațiile și riscă acum să își petreacă până la trei ani în spatele gratiilor și să plătească o amendă de până la 500.000 de yeni (circa 4.200 de euro).

Interesant este faptul că astfel de cazuri au apărut în lumea întreagă în ultimii ani. Un poștaș argentinian în vârstă de 47 de ani, pe nume Manuel Guterres, a fost condamnat la un an de închisoare în Patagonia după ce s-a descoperit că păstrase 19.000 de scrisori, în loc să le livreze.
Cu doi ani în urmă, un poștaș italian în vârstă de 33 de ani a fost arestat după ce poliția a descoperit în locuința sa 400 de kilograme de articole poștale nelivrate.
S-ar putea să te intereseze și aceste articole:
Asta parca ar fi o poveste comisa de români, mă surprinde sa aflu că un japonez ar face așa ceva.
Peste tot sunt “uscaciuni”, de ce trebuie sa faci referire, neaparat, la postasii romani?
Cum ramane cu Posta Romana care nu-mi mai livreaza facturile si scrisorile de 6 ani?
Poate că poștașii de la noi au trecut pe meniu bazat pe sushi. 🙂
Nu cumva facturile respective sunt, acum, distribuite de vreo firma privata care a preluat clienti importanti din portofoliul Postei? Directorii stiu de ce!