Cineva le pune pe cap porumbeilor din Las Vegas pălării de cowboy minuscule. Nimeni nu știe de ce

Nu vezi în fiecare zi porumbei plimbându-se sau zburând în timp ce poartă niște pălării de cowboy pe cap. Asta, dacă nu trăiești în Las Vegas, unde păsările cu pălării ca în Vestul Sălbatic sunt un fenomen la modă.

Totul a început pe 5 decembrie 2019, când Bobby Lee, un locuitor din Las Vegas, a observat două păsări cu aspect ciudat ciugulind în apropierea unui coș de gunoi.

Imediat după ce au fost descoperiți, porumbeii au făcut senzație pe internet. Foto: AOL.com

Porumbeii i-au atras atenția fiindcă purtau niște pălării minuscule de cowboy – una roșie și una gri -, așa că și-a scos telefonul și a început să le filmeze.

Apoi, a postat filmele pe Facebook, unde au devenit cu repeziciune virale. A doua zi, toată lumea vorbea despre porumbeii cu pălării de cowboy din Las Vegas și Lee a primit telefoane din partea unor agenții care doreau să-i difuzeze filmările.

În scurt timp, agențiile de știri au preluat povestea și au relatat despre porumbeii-cowboy misterioși zăriți în Las Vegas. Singura legătură care se putea face era cea cu Finala Națională de Rodeo Wrangler, care era în desfășurare pe atunci, însă Asociația Profesională de Rodeo, care organiza evenimentul, a negat că ar fi fost implicată în povestea cu porumbeii.

În mediul online, reacțiile au fost diferite. Unii au crezut că ideea era simpatică și se pregăteau să filmeze porumbeii dacă i-ar fi întâlnit în Las Vegas, în timp ce alții erau îngrijorați pentru binele păsărilor, vorbind chiar despre „cruzime față de animale”.

„La început, mi-am spus: ce drăguț! Apoi m-am întrebat: cum le-au pus pălăriile? Le-au lipit? Și ce efect au asupra porumbeilor? Nu cumva pălăriile le vor împiedica zborul sau vor atrage prădătorii?”, a declarat pentru KVVU Mariah Hillman, cofondator al unui adăpost local pentru porumbei.

Hillman a spus că organizația ei are misiunea de a depista păsările și de a le îndepărta pălăriile, însă este foarte dificil să prindă porumbeii atrăgându-i cu mâncare.

Asta, deoarece cei doi porumbei cu pălării de cowboy observați până acum – porecliți Cluck Norris și Coolamity Jane – au devenit foarte populari în Las Vegas și oamenii le aruncă adeseori mâncare.

„Când i-am văzut, am observat niște pene desprinse în lipiciul din jurul pălăriei și suntem îngrijorați”, a declarat Hillman pentru CNN, adăugând că bănuiește că pălăriile au fost lipite cu un adeziv puternic.

Hillman crede că pălăriile vor dispărea numai după ce porumbeii vor năpârli.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Georgescu Ionuț spune:

    Nu exista pălăriuțe in lume pentru câți porumbei maidanezi purtători de boli exista în România. Nu mai poți să te bucuri de o ora in parc din cauza lor și a deștepților care îi hrănesc constant ca sa fie și mai mulți, și mai mulți, și mai mulți!!! Mergi prin parc și te trezești cum decolează câte unul la câțiva cm de botul tau, fluturandu-ti boli. De rahați uscați suflați de vânt nici nu mai pomenesc.

  • >