„Capcana de gunoi” australiană – Soluția genială care s-ar putea aplica și în România

În încercarea de rezolva problema poluării apei, autoritățile din orașul australian Kwinana au adoptat un nou sistem de filtrare, care s-a dovedit a fi incredibil de util și foarte simplu de montat și întreținut.

Atât primarul, cât și populația locală au început deja să contabilizeze beneficiile utilizării sale și toată lumea se declară extrem de mulțumită. Sistemul de filtrare este alcătuit din plase extensibile montate la capătul țevilor de scurgere, care captează gunoiul din apă, protejând astfel mediul.

poluarea apei

Acest sistem este conceput pentru a filtra apa din ariile naturale și zonele rezidențiale, unde s-a constatat că gunoiul are un impact semnificativ asupra mediului.

poluarea apei

Autoritățile locale au instalat două plase de test și au fost imediat surprinse de rezultate. Acest lucru s-a datorat faptului că noul său sistem a ajuns să rețină mai mult de 370 de kilograme de bidoane, pungi și ambalaje de plastic, crengi și frunze în primele zile de la montare.

poluarea apei

Din acest motiv, aceste „capcane de gunoi” au fost apoi instalate în întreg orașul, reducând semnificativ impactul deșeurilor umane asupra faunei sălbatice și mediului înconjurător.

poluarea apei

În pofida costurilor de fabricare și instalare a acestor plase în tot orașul (care ajung la echivalentul sumei de 12.600 de euro), sistemul este profitabil pe termen lung, deoarece consiliile locale pot economisi scăzând acești bani din suma cheltuită cu forța de muncă.

poluarea apei

Atunci când plasele sunt pline, ele sunt ridicate mecanic și golite în camioane speciale de gunoi, care transportă deșeurile într-o unitate de sortare a gunoiului. Acolo, se separă în materiale reciclabile și nereciclabile, care sunt depozitate pentru prelucrare ulterioară.

poluarea apei

Acest nou sistem demonstrează că lucrurile mici, dar bine gândite, pot avea un impact pozitiv enorm atât asupra mediului, cât și asupra calității vieții, în general.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu