Au chemat poliția să prindă un tigru periculos. „Fiara” era o statuie

La 3 mai 2020, o echipă specială a poliției britanice a descins dintr-un elicopter în satul englez Underriver, fiind chemată să rezolve o situație care se anunța foarte periculoasă.

Un localnic sunase la numărul de urgență ca să raporteze că prin zonă se plimbă nestingherit un tigru. În scurt timp, s-a dovedit că animalul feroce era, de fapt, o statuie creată de artista locală Juliet Simpson în urmă cu două decenii.

Tigrul periculos
„Tigrul” care a creat panică. Foto: Martha Simpson / Twitter

Alertată de un vecin că poliția investighează prezența unui animal sălbatic în pădurea din apropiere, Juliet Simpson și-a dat seama despre ce era vorba.

Au râs și au făcut fotografii

În curând, zece polițiști și-au făcut apariția pe drumul din fața casei lui Simpson. În tot acest timp, un elicopter survola zona.

„A apărut o echipă de polițiști înarmați care știau deja că au de-a face cu o alarmă falsă. I-am întrebat dacă vor să le fac cunoștință cu tigrul meu”, le-a spus aceasta reporterilor BBC.

Juliet Simpson si tigrul
Juliet Simpson și creația ei, care s-a deteriorat în cei 20 de ani petrecuți în pădure. Foto: The Guardian

Sculptura din sârmă și rășină se afla în pădure de aproximativ 20 de ani, de aceea artista nu și-ar fi putut imagina că prezența „tigrului” ar mai fi putut păcăli pe cineva.

„Tigrul este sculptat destul de realist, este menit să pară real. Se află la aproximativ 30 de metri de poteca din pădure, deci nu îl vezi de aproape”, a adăugat aceasta.

Juliet Simpson i-a condus pe polițiștii amuzați la locul unde se află statuia.

„Au râs cu toții și au făcut fotografii”, a relatat artista, amuzată de întâmplare.

Politisti si tigru
Foto: Martha Simpson / Twitter

În continuarea acestui articol, te invităm să descoperi 7 sculpturi botanice impresionante din jurul lumii. Apoi, află mai multe despre sculpturile de marmură „imposibile” din Capela Sansevero di Sangro.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu