Un politician a fost îngropat la volanul mașinii sale, cu centura pusă

Un politician sud-african care a murit la sfârșitul lunii martie 2020 a fost îngropat în limuzina sa Mercedes pe post de sicriu, așa cum și-a dorit.

Tshekedi Bufton Pitso, fost lider al Mișcării Democrate Unite (UDM) din provincia Eastern Cape, s-a prăbușit pe aleea casei sale în timp ce se îndrepta spre limuzina pe care o iubea foarte mult, un Mercedes model E500, din anii ’90.

Inmormantare 02
Foto: Neo Sammuel Kabi via Facebook

Pitso, cândva om de afaceri, a deținut la un moment dat o adevărată flotă de mașini Mercedes de lux, dar a fost nevoit să le vândă în ultimii ani, după ce a întâmpinat dificultăți financiare.

A reușit, totuși, să păstreze un Mercedes E500 la mâna a doua. Deși mașina era stricată și nu putea fi reparată, lui Pitso îi plăcea să-și petreacă timpul în ea, ascultând radio.

Era activitatea lui preferată și chiar le-a spus membrilor familiei sale că ar vrea să fie înmormântat în ea când îi va veni vremea.

Inmormantare 03
Foto: Neo Sammuel Kabi via Facebook

Pe 28 martie, i-a venit vremea. Familia i-a îndeplinit dorința și l-a înmormântat la volanul mașinii sale.

Deoarece Pitso era un politician popular în Eastern Cape, mai mulți oameni au ținut să participe la înmormântarea sa neobișnuită, în pofida restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

Îngropat la volanul mașinii, purtând centura de siguranță

Cei de la firma de pompe funebre care s-a ocupat de înmormântare au declarat presei că onorarea dorinței familiei cu privire la sicriul neobișnuit a fost dificilă și stresantă.

Inmormantare 04
Foto: Neo Sammuel Kabi via Facebook

„Nu am avut niciodată o astfel de solicitare. A trebuit să ne asigurăm că avem toate măsurătorile corecte pentru a îngropa mașina cu totul și ca să facem rampa pe care am coborât-o în groapă”, a spus Thabiso Mantutle, directorul salonului funerar Phomolong, citat de The Sun.

Fotografiile realizate la neobișnuita înmormântare îl înfățișează pe Tshekedi Bufton Pitso așezat pe scaunul șoferului, purtând centura de siguranță și cu mâinile pe volan.

În tot acest timp, mai mulți oameni se străduiesc să coboare încet vehiculul în groapa de opt metri adâncime, săpată de un excavator.

Aparent, înmormântarea oamenilor în mașini nu este ceva nemaiauzit în Africa. În urmă cu câțiva ani, un bărbat din Nigeria și-a onorat tatăl îngropându-l într-un BMW X5 nou, în valoare de 90.000 de dolari.

În urmă cu șase ani, un alt om de afaceri nigerian și-a îngropat mama într-un SUV Hummer.


Ți-a plăcut acest articol? Află care este țara în care o înmormântare durează câțiva ani, iar apoi descoperă povestea lui Horatio Nelson, eroul britanic al cărui cadavru a fost „murat” în coniac.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Un politician a fost îngropat la volanul mașinii sale, cu centura pusă”

  1. – unde vedeti voi o groapa de 8 metri adancime, cand se observa cu usurinta dupa inaltimea oamenilor de la fata locului ca-i vorba de cel mult vreo maximum 3 metri ???

    Răspunde

Lasă un comentariu