Pod de autostradă construit la 50 de centimetri de locuințele oamenilor

Locatarii mai multor blocuri din Cairo, capitala Egiptului, sunt revoltați deoarece autoritățile au aprobat construirea unui pod de autostradă la doar 50 de centimetri distanță de locuințele lor.

Lucrările la podul din districtul Al-Haram au demarat deja și au provocat nemulțumire.

Constructie pod
Foto: Twitter

Construirea podului este contestată de către locuitorii cartierului de ani buni, atât din cauza apropierii de blocurile de locuințe, în anumite zone, cât și din cauza regimului de înălțime, care împiedică lumina să ajungă la apartamentele de la etajele inferioare.

„Podul ne ia lumina și aerul. Nu este nicio distanță între balcon și pod, suntem complet blocați”, a declarat Hani Sobhi, unul dintre locatarii afectați de noua construcție, pentru Middle East Monitor.

La rândul lui, parlamentarul egiptean Mohamed Fouad a spus că podul Teraet Al-Zomor a fost construit în așa fel încât afectează direct drumul de sub el.

Construcția, spune el, reprezintă un pericol din cauza apropierii de clădirile rezidențiale și încalcă intimitatea oamenilor.

Autoritățile: „Blocurile sunt construite ilegal”

Constructie pod 02
Foto: Reddit

Cu toate acestea, autoritățile egiptene par hotărâte să finalizeze construcția, despre care spun că este un element esențial al infrastructurii urbane.

Mai mult, susțin că podul are toate avizele necesare și că, de fapt, blocurile au fost construite fără autorizație. Prin urmare, a fost emis deja un ordin de demolare, deși oamenii afirmă că blocurile în care locuiesc au fost edificate legal.

„Blocul nostru are autorizație de la municipalitate, iar în 2009 a fost conectat la electricitate și apă. Există acte pentru fiecare apartament”, a mai spus Sobhi.

Mahmoud Nassar, șeful Agenției Centrale pentru Construcții din Egipt, a declarat pentru Arab News că noul pod Teraet Al-Zomor este o componentă crucială a infrastructurii și va fi util cartierului.

Constructie pod 03
Foto: Twitter

Locuitorii blocurilor din apropierea podului, care astăzi trăiesc cu șantierul sub fereastră, vor fi evacuați, în vederea demolării clădirilor. Aceștia vor primi o despăgubire în valoare cumulată de 250 de milioane de lire egiptene (15.8 milioane de dolari).


În continuare, te invităm să te amuzi cu 15 greșeli de tot râsul în construcții. Apoi, descoperă 5 construcții ciudate construite de milionari excentrici. De asemenea, s-ar putea să te intereseze 5 cazuri extreme de oameni care au refuzat să își părăsească locuințele.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Pod de autostradă construit la 50 de centimetri de locuințele oamenilor”

  1. Casa de nebuni lumea asta. Din ce in ce mai multe semne ca se duce d-ului lumea. Creste prostia ridicola dincolo de orice limite. Logica a sarit pe geam…..

    Răspunde

Lasă un comentariu