Plasturele cu miros de costiță: „Le tăiem veganilor pofta de carne”

Un profesor de psihologie experimentală de la Universitatea Oxford a inventat un plasture cu miros de costiță, care ar trebui să îi ajute pe cei care trec la dieta vegetariană să scape de pofta de carne.

Pentru a crea plasturele, Charles Spence, care este specializat în percepțiile senzoriale și studiază modul în care gustul și mirosul ne influențează mintea, a colaborat cu producătorul de produse alimentare pe bază de plante Strong Roots.

Plasture cu carne
Foto: businessinsider.com

Când este zgâriat, plasturele emană miros de costiță prăjită. Ideea din spatele acestei invenții ciudate este faptul că mintea umană este influențată de gusturi și mirosuri și că anumite mirosuri pot reduce semnificativ pofta de un anumit fel de mâncare.

„La oameni, simțul mirosului este strâns legat de capacitatea de a simți gustul. Prin urmare, mirosul de costiță ne poate face să ne imaginăm actul de a mânca acest aliment. Dacă îți imaginezi că mănânci suficient de multă costiță, s-ar putea să devii sătul”, a explicat Spence.

„Doza” de costiță pentru o dietă fără carne

Numită „primul plasture cu carne din lume”, creația ciudată a lui Spence trebuie purtată ca un plasture cu nicotină. Dar, în loc să elibereze vreo substanță în corp, plasturele trebuie zgâriat pentru a obține mirosul de carne.

Cei care îl vor purta vor fi, probabil, mâncătorii de carne care încearcă să devină vegani sau vegetarieni și care vor să-și înfrâneze poftele, crede Spence.

Plasture cu carne 2
Foto: businessinsider.com

 

În prezent, plasturii cu carne sunt testați în mai multe orașe din Marea Britanie, precum Londra, Liverpool și Leeds. Oficialii companiei Strong Roots spun că produsul va fi disponibil la scară largă în viitorul apropiat.

„Știm că foarte mulți oameni încearcă să adopte o dietă bazată pe fructe și legume, dar cercetările ne arată că mulți întâmpină dificultăți. Așa că am vrut să-i ajutăm, dezvoltând primul plasture cu aromă de carne din lume. Le tăiem pofta de carne”, a spus fondatorul Strong Roots, Samuel Dennigan.

Profesorul Spence și cei de la Strong Roots par a avea încredere în noii plasturi, însă oamenii obișnuiți sunt mult mai sceptici.

„Dacă simt miros de costiță, vreau să mănânc costiță – este foarte simplu. Nu o să mă mulțumesc cu un sandviș cu brânză dacă simt mirosul de carne emanat de plasture. Poate că pentru unii funcționează, însă nu și pentru mine”, a declarat pentru The Telegraph Graham Innes, un britanic în vârstă de 45 de ani.


În timp ce veganii și vegetarienii se luptă să scape de pofta de carne, o companie din SUA a creat înghețata cu gust de hot dog.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Plasturele cu miros de costiță: „Le tăiem veganilor pofta de carne””

  1. Cred ca pe domn’ profesor de psihologie experimentală de la Universitatea Oxford nu prea îl duce capul. Veganismul nu se tratează ca plasturele de nicotina al fumătorilor. Veganismul vine din interior, este vorba despre etica și principii morale, e vorba de a nu fi un specisist și de a intelege ca celelalte ființe de pe Terra (pe care omul le numește animale) au același drept la viata ca și omul, simt aceeași frica și teama în fata morții și suferă fizic la fel de mult ca și omul. Spre exemplu, extrem de putini oameni știu ca laptele pe care omul i-l fura vacii, conține (pe lângă hormoni de creștere și puroi) și hormoni de stres, pentru ca vacuta știe bine ce i se comite, și SUFERĂ!
    Odata ce ai realizat aceste lucruri și faptul ca ești un ipocrit mangaind câinele dar mâncând porcul, pur și simplu te faci vegan peste noapte pentru ca ești om, ființă superioara și te duce capul ca poți foarte bine sa mănânci vegan și fără sa provoci suferință consumând animalele și secrețiile lor. Ca bonus, natura și mediul înconjurător au mai puțin de suferit, iar sănătatea ta ca fost omnivor începe sa atingă cote superioare. Asta este veganismul, dmnul profesor de psihologie din articol ori e un ipocrit, ori habar nu are despre psihologia care se afla în veganism și cred ca are numa’ tărâțe-n cap.

    Răspunde

Lasă un comentariu