7 plaje foarte frumoase, ideale pentru turiștii neconvenționali

Călătoriile ne permit să descoperim locuri fabuloase, iar plajele sunt printre cele mai căutate zone de vacanță. Dacă majoritatea turiștilor preferă plajele cu apă turcoaz și nisip alb, cei mai aventuroși și neconvenționali caută locurile neobișnuite.

Așadar, dacă îți place aventura sau ești pur și simplu în căutarea unui loc care nu seamănă cu nimic din ce ai mai văzut până acum, îți prezentăm o listă cu șapte plaje excepționale. Ar fi frumos ca măcar una dintre acestea să se regăsească pe lista viitoarelor tale destinații.

1

Plaja de cristal, California, SUA

Plaje 01
Foto: Cusy.org

Originea acestei plaje de cristal este la fel de impresionantă precum aspectul ei. Acum mulți ani, oamenii din regiune își aruncau deșeurile în apă. Bucățelele de sticlă care acoperă astăzi plaja sunt, de fapt, deșeurile erodate de apa mării și aduse la țărm de-a lungul anilor.

2

Plaja cu nisip verde, Hawaii

Plaje 02
Foto: Pinterest

Nisipul plajei Papakolea nu este nici galben, nici alb, ci verde. Culoarea nisipului este consecința prezenței unei pietre semiprețioase, denumită olivină.

3

Plaja ascunsă, Mexic

Plaje 03
Foto: Elpuesto

Situată în insulele Marietas, această plajă este cea mai spectaculoasă din Mexic. „Plaja dragostei”, cunoscută de majoritatea drept „plaja ascunsă”, este ascunsă într-o grotă cu deschidere largă, care lasă să lumina soarelui să pătrundă.

4

Poteca uriașului, Irlanda

Plaje 04
Foto: Pinterest

Aceste coloane uimitoare, ce dau impresia că plaja a fost pavată cu piatră cubică, s-au format acum peste 50 de milioane de ani, când lava a început să se fisureze în timpul procesului de răcire și solidificare.

5

Plaja Pfeiffer, California, SUA

Plaje 05
Foto: Onedio

Fâșiile de nisip violet ale acestei plaje s-au format prin erodarea de către apa mării a depozitelor de mangan de pe dealurile din zonă.

6

Plaja catedralelor, Ribadeo, Spania

Plaje 06
Foto: Pinterest

Aceste arcuri fascinante, care aduc aminte de catedralele catolice, au fost formate de acțiunea valurilor în decursul mileniilor.

7

Anse Source d’Argent, Seychelles

Plaje 07
time2travel.su

Cine nu ar fi impresionat de această plajă cu nisip alb, presărată de roci de granit sculptate natural de apele Oceanului Indian? Mai mult, Anse Source d’Argent este singura plajă din arhipelagul Seychelles orientată spre vest, așadar în acest loc poți admira cele mai spectaculoase apusuri de soare.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă alte 8 destinații de vacanță inedite care merită explorate. Apoi, vezi lista noastră cu 21 de destinații de vacanță superbe și subestimate.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>