O femeie din China i-a făcut operație estetică pisicii pentru că felina era „prea urâtă”

O femeie din China se confruntă cu furia activiștilor pentru drepturile animalelor din lumea întreagă după ce a cheltuit aproape 1.500 de dolari pe operații estetice pentru pisica sa. Femeia a considerat că pisica era „prea urâtă”.

Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, credea că ochii pisicii ei erau anoști și aveau nevoie de ajustări. Așa că a plătit aproape 1.500 de dolari pentru ca pisica să fie operată la pleoape, intervenție cunoscută ca „blefaroplastie asiatică”.

Pisica operată pentru „mărirea ochilor”. Foto: Jiangsu TV

Fotografiile de după operație înfățișează pisica cu blana de pe față îndepărtată. Pe amândouă pleoapele se află niște copci însângerate.

Chirurgii de la spitalul veterinar Rupeng din Nanjing fac adeseori operații pe pleoapele câinilor. Potrivit Animal Rainforest Site, proprietarii doresc ca ochii animalelor să pară mai mari la concursuri.

Așadar, astfel de operații nu sunt ceva nemaiauzit. De fapt, uneori nici măcar nu sunt ilegale. Însă acest incident a dat naștere unor discuții referitoare la aspectele etice ale chirurgiei estetice pentru animale.

În cazul acestei pisici, proprietara ei este umilită public de utilizatorii platformelor sociale și de veterinari. Puțini veterinari sunt de acord cu operațiile estetice pentru animale.

„Nu am fi niciodată de acord să operăm câini și pisici – am face asta numai dacă ar fi bolnavi și ar avea nevoie de operație din motive medicale”, a declarat un veterinar pentru televiziunea Jiangsu.

„Nici măcar nu mai arată ca pisica dinainte. Este pur și simplu tortură”, a scris un utilizator de Weibo, un site chinezesc de microblogging.

Singura situație în care un animal ar avea nevoie de chirurgie plastică ar fi atunci când nu ar putea respira normal sau dacă ar suferii infecții frecvente. Chirurgia din motive estetice nu este considerată viabilă.

Dacă animalul ar primi o doză greșită de anestezic, s-ar putea alege cu probleme de sănătate sau probleme de comportament permanente. Sau ar putea chiar să moară în urma operației.

„Operațiile făcute animalelor din motive pur cosmetice nu arată bunătate sau înțelepciune. Dacă animalul nu are o problemă de sănătate, așa cum se întâmplă în cazul anumitor rase, ar trebui să-l iubim așa cum este”, a declarat Wendy Higgins, director de relații media internaționale la Humane Society International.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „O femeie din China i-a făcut operație estetică pisicii pentru că felina era „prea urâtă””

Lasă un comentariu