fbpx

Pericol sub apă: 7 dintre cei mai periculoși pești din lume

Pentru că tuturor ne place să aflăm lucruri neobișnuite, să descifrăm secretele naturii și tot ceea ce este misterios ne atrage atenția ca un magnet, în acest articol îți prezentăm o listă cu șapte pești periculoși, care se numără printre cele mai letale viețuitoare subacvatice din lume.

Peștii sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii și pot fi întâlniți peste tot. Însă, pe lângă faptul că sunt frumoși, peștii pot fi extrem periculoși. Iată șapte exemple elocvente.

1. Țiparul electric sau anghila electrică

pești periculoși

Iată primul exemplar de pe lista noastră cu pești periculoși. Poate că ai auzit despre acest pește la ora de biologie și te-ai întrebat dacă există cu adevărat.

Ei bine, există. Și, după cum sugerează și numele său, poate declanșa niște șocuri electrice puternice. Natura i-a oferit această abilitate ca să poată supraviețui.

Țiparul produce până la 700 de volți de curent electric, adică îndeajuns ca să ucidă un om sau orice altă ființă vie. Este, fără îndoială, unul dintre cei mai mortali pești din lume. Țiparul trăiește foarte mult, până la 15 ani.

2. Pești periculoși: Peștele-tigru

pești periculoși

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Citește și Peștele care se îmbată pentru a trece peste lunile grele de iarnă

După cum sugerează și numele său, peștele tigru este unul dintre cei mai periculoși pești, având dinții ascuțiți ca lamele și abilitatea unui adevărat vânător.

Peștele se găsește de obicei în fluviul Congo și în lacul Tanganyika, ambele aflate în Africa. Peștele tigru atacă în grup și se hrănește cu animale mai mari decât el.

Unul dintre cei mai cunoscuți este „peștele tigru Goliat”, care este cel mai mare dintre toate speciile de pește tigru. Peștele tigru este cel mai periculos pește de pradă. Există exemplare care cântăresc 70 de kilograme.

3. Peștele goonch

pești periculoși

Iată unul dintre cei mai înspăimântători pești periculoși din lume. Peștele goonch se găsește în râul Kali, aflat la granița dintre India și Nepal.

Acest pește este un membru al familiei somnilor. Are dinții ascuțiți și o lungime de peste doi metri. Îngrozitor este faptul că acestui pește îi place carnea de om.

Numărul alarmant de dispariții și înecuri din râul Kali este atribuit acestui gigant mâncător de oameni. Peștele goonch este supranumit „monstrul din râu”. Au existat mai multe cazuri în care înotătorii au fost atacați  de acest monstru căruia îi place carnea de om.

4. Peștele-piatră

pești periculoși

Acesta este unul dintre cei mai periculoși pești și, în același timp, una dintre cele mai ciudate creaturi marine. Peștele piatră este greu de găsit, deoarece se asemănă cu o piatră și îl vei recunoaște abia după ce ai călcat pe el.

Este cel mai otrăvitor pește din lume. Durerea cauzată de înțepătura sa este incurabilă și durează ore întregi. Încă nu s-a stabilit cu exactitate dacă otrava sa ucide sau nu.

Unii spun că se rezumă la durere, însă alții susțin că otrava te poate ucide la două ore după ce a fost inoculată.

5. Pești periculoși: Peștele-scobitoare Vandellia Cirrhosa

pești periculoși

Și acesta este un pește extrem de periculos. Peștele este încarnarea zicalei „mărimea nu contează”. Are cam 2.5 centimetri lungime și 3.6 milimetri lățime și este cunoscut și drept „peștele-scobitoare”.

Acest pește poate cauza mari nenorociri omului. Vandellia este atras de sânge și urină, deoarece își extrage principală sursă de hrană din urină (mai exact, ureea).

Peștele trece ușor prin anus, vagin sau penis și începe să sugă sânge, cauzând dureri extreme victimei. În multe cazuri, amputarea este singurul remediu, ceea ce este și mai îngrozitor. Citește mai multe despre Candiru sau Vandellia Cirrhosa aici.

6. Piranha

Iată unul dintre cei mai celebri pești periculoși. Îți amintești filmul numit Piranha , în care niște pești mici atacau niște oameni aflați la plajă? Este vorba despre același pește.

Piranha este originar din America de Sud și, mai exact, Brazilia. La fel ca Vandellia Cirrhosa, piranha este mic, însă este și mai periculos. Acești pești devorează victima până la os într-un timp scurt.

Peștele are dinții ascuțiți și maxilare puternice. Deși este descris ca fiind unul dintre cei mai periculoși pești din lume, piranha nu reprezintă de obicei un risc serios pentru oameni.

Piranha atacă oamenii doar atunci când se află într-o situație stresantă.

7. Pești periculoși: Payara

Payara este cunoscut ca „peștele-vampir”. Poate să atingă lungimea de 1.2 metri și este capabil să vâneze pești de aceeași talie.

Pe lângă dinții ascuțiți și doi colți în față, payara este singurul pește capabil să vâneze piranha, ceea ce înseamnă că este chiar și mai periculos decât această specie.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>