Pericol sub apă: 7 dintre cei mai periculoși pești din lume

Peștii sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii și pot fi întâlniți peste tot. Pentru că tuturor ne place să aflăm lucruri neobișnuite, îți prezentăm o listă cu șapte pești periculoși.

Unii dintre ei sunt prădători deosebit de eficienți. Pe lângă faptul că sunt frumoși, te obligă să te apropii de apă cu băgare de seamă. Iată șapte exemple interesante.

1

Țiparul electric (sau anghila electrică)

pești periculoși
Foto: Pinterest

Iată primul exemplar de pe lista noastră cu pești periculoși. Poate că ai auzit doar în trecere despre peștele care produce descărcări electrice și te-ai întrebat dacă există cu adevărat așa ceva.

Bineînțeles că există. După cum sugerează și numele său, poate declanșa niște șocuri electrice puternice. Natura i-a conferit această abilitate ca să poată supraviețui.

Țiparul produce un șoc electric de până la 860 de volți și un amper, îndeajuns ca să își paralizeze ținta pentru scurtă vreme. Țiparul trăiește foarte mult, până la 15 ani.

Primul savant care a studiat amănunțit electricitatea țiparilor a fost britanicul Michael Faraday, în secolul XIX.

2

Pești periculoși: Peștele-tigru

pești periculoși
Foto: Pinterest

După cum sugerează și numele său, peștele-tigru este unul dintre cei mai periculoși pești, având dinții ascuțiți ca lamele și abilitatea unui adevărat vânător.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Peștele se găsește în bazinul hidrografic Congo, în Africa. Peștele-tigru atacă în grup și se hrănește cu animale mai mari decât el.

Unul dintre cei mai cunoscuți este peștele-tigru Goliat sau peștele-tigru uriaș, care este cel mai mare dintre toate speciile de pește tigru.

Peștele tigru este cel mai periculos pește de pradă. Atinge de regulă 50 de kilograme, dar au fost observate și exemplare excepționale, de 70 de kilograme.

3

Peștele goonch

pești periculoși
Foto: Getty Images

Iată unul dintre cei mai înspăimântători pești periculoși din lume. Peștele goonch se găsește în apele râului Kali, aflat la granița dintre India și Nepal.

Acest pește este un membru al familiei somnilor. Are dinții ascuțiți și o lungime de peste doi metri. Îngrozitor este faptul că acestui pește îi place carnea de om.

Numărul alarmant de dispariții din râul Kali este atribuit acestui gigant mâncător de oameni. Peștele goonch este supranumit „monstrul din râu”. Au existat mai multe cazuri în care înotătorii au fost atacați  de acest vânător căruia îi place carnea de om.

4

Peștele-piatră

pești periculoși
Foto: Wikimedia

Acesta este unul dintre cei mai periculoși pești și, în același timp, una dintre cele mai ciudate creaturi marine. Peștele-piatră este greu de găsit, deoarece seamănă cu o bucată de coral la malul mării și îl vei recunoaște abia după ce ai călcat pe el.

Este un pește dotat cu venin extrem de puternic (e considerat cel mai veninos pește). Durerea cauzată de înțepătura sa durează ore întregi și, dacă nu se administrează un tratament, toxinele injectate în cei cei care au ghinionul să calce pe peștele-piatră sunt letale.

O particularitate a acestui pește este că poate trăi până la 24 de ore fără apă.

5

Pești periculoși: Peștele-scobitoare Vandellia Cirrhosa

pești periculoși
Foto: Wikimedia

Și Vandellia Cirrhosa este un pește extrem de periculos. Peștele este încarnarea subacvatică a zicalei „mărimea nu contează”. Are cam 2.5 centimetri lungime și 3.6 milimetri lățime și este cunoscut și drept peștele-scobitoare.

Acest pește poate cauza mari nenorociri omului. Vandellia este atras de sânge și urină, deoarece își extrage principală sursă de hrană din urină (mai exact, uree).

Peștele trece ușor prin anus, vagin sau penis și începe să sugă sânge, cauzând dureri extreme victimei. În multe cazuri, singurul remediu este intervenția chirurgicală, ceea ce îl face cu adevărat îngrozitor.

Citește mai multe despre Candiru sau Vandellia Cirrhosa aici.

6

Piranha

Foto: Wikimedia

Iată unul dintre cei mai celebri pești periculoși. Îți amintești filmul numit „Piranha”, în care niște pești mici atacau oameni aflați la plajă? Acesta este protagonistul!

Piranha este originar din America de Sud. La fel ca Vandellia Cirrhosa, piranha este mic, însă este și mai periculos. Acești pești devorează victima până la os într-un timp scurt.

Peștele are dinții ascuțiți și maxilare puternice. Deși este descris ca fiind unul dintre cei mai periculoși pești din lume, piranha nu reprezintă de obicei un risc serios pentru oameni.

Piranha atacă oamenii doar atunci când se află într-o situație stresantă.

7

Pești periculoși: Payara

Foto: Pinterest

Payara este cunoscut ca peștele-vampir. Poate să atingă lungimea de 1.2 metri și este capabil să vâneze pești de aceeași talie.

Pe lângă dinții ascuțiți și doi colți în față, payara este singurul pește capabil să vâneze piranha, ceea ce înseamnă că este chiar mai periculos decât această specie.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu