Pericol sub apă: 7 dintre cei mai periculoși pești din lume

Peștii sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii. Pentru că tuturor ne place să aflăm lucruri neobișnuite, în acest articol îți prezentăm o listă cu șapte pești periculoși.

Unii dintre ei sunt prădători deosebit de eficienți și te obligă să te apropii de apă cu băgare de seamă.

1

Țiparul electric (sau anghila electrică)

pești periculoși
Foto: Pinterest

Iată primul exemplar de pe lista noastră cu pești periculoși. După cum sugerează și numele său, acest pește poate declanșa niște șocuri electrice puternice. Natura i-a conferit această abilitate ca să poată supraviețui.

Țiparul produce un șoc electric de până la 860 de volți și un amper, îndeajuns ca să își paralizeze ținta pentru scurtă vreme. Țiparul trăiește foarte mult, până la 15 ani. Primul savant care a studiat amănunțit electricitatea țiparilor a fost britanicul Michael Faraday, în secolul XIX.

2

Peștele-tigru

pești periculoși
Foto: Pinterest

Peștele-tigru este unul dintre cei mai periculoși pești din lume, având dinții ascuțiți ca lamele. Atinge de regulă 50 de kilograme, dar au fost observate și exemplare excepționale, de 70 de kilograme.

Este un vânător feroce și trăiește în Africa, în bazinul hidrografic Congo. Peștii-tigru atacă în grup și se hrănesc cu animale mai mari decât ei.

3

Peștele goonch

pești periculoși
Foto: Getty Images

Iată unul dintre cei mai înspăimântători pești periculoși din lume. Peștele goonch se găsește în apele râului Kali, aflat la granița dintre India și Nepal.

Acest pește este un membru al familiei somnilor. Are dinții ascuțiți și peste doi metri lungime. Înfricoșător este faptul că acestui pește îi place carnea de om.

Numărul alarmant de dispariții din râul Kali este atribuit acestui gigant mâncător de oameni. Peștele goonch este supranumit „monstrul din râu”.

4

Peștele-piatră

pești periculoși
Foto: Wikimedia

Acesta este unul dintre cei mai periculoși pești și, în același timp, una dintre cele mai ciudate creaturi marine. Peștele-piatră este greu de găsit, deoarece seamănă cu o bucată de coral la malul mării și îl vei recunoaște abia după ce ai călcat pe el.

Este un pește dotat cu venin extrem de puternic (e considerat cel mai veninos pește). Durerea cauzată de înțepătura sa persistă ore întregi și, dacă nu se administrează un tratament, toxinele injectate în cei cei care au ghinionul să calce pe peștele-piatră sunt letale.

O particularitate a acestui pește este că poate trăi până la 24 de ore fără apă.

5

Peștele-scobitoare Vandellia Cirrhosa

pești periculoși
Foto: Wikimedia

Și Vandellia Cirrhosa este un pește extrem de periculos. Are doar 2.5 centimetri lungime și 3.6 milimetri lățime și este cunoscut și drept peștele-scobitoare.

Vandellia este atras de sânge și urină, deoarece principala sa hrană este ureea. Peștele trece ușor prin anus, vagin sau penis și începe să sugă sânge, cauzând dureri insuportabile victimei.

În multe cazuri, singurul remediu este intervenția chirurgicală. Citește mai multe despre Candiru sau Vandellia Cirrhosa aici.

6

Piranha

Foto: Wikimedia

Iată unul dintre cei mai celebri pești periculoși.  Piranha este originar din America de Sud. La fel ca Vandellia Cirrhosa, piranha este mic, însă este și mai periculos. Acești pești devorează victima până la os într-un timp foarte scurt.

Are dinți ascuțiți și maxilare puternice. Deși este descris ca fiind unul dintre cei mai periculoși pești din lume, piranha nu reprezintă de obicei un risc serios pentru oameni. Atacă oamenii doar atunci când se află într-o situație extremă.

7

Pești periculoși: Payara

Foto: Pinterest

Payara este cunoscut ca peștele-vampir. Poate să atingă lungimea de 1.2 metri și este capabil să vâneze pești de aceeași talie cu el. Pe lângă dinții ascuțiți și doi colți în față, payara este singurul pește capabil să vâneze piranha.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu