VIDEO Afacerea miroase dubios: Pește putred, „împrospătat” cu ochi de plastic

Comercianții ar face orice ca să își vândă marfa. Și nu ne referim la reclame, ci la metode mai puțin ortodoxe. O demonstrează un magazin din Kuweit, care a apelat la o metodă scandaloasă de a face profit.

Magazinul, specializat în vânzarea de pește, a fost închis de autorități după ce s-a descoperit că proprietarii lipeau pe pești ochi bulbucați din plastic.

Scopul? Să-i facă să pară mai proaspeți. Gradul de prospețime al unui pește poate fi judecat după ochii acestuia. Cu cât albul ochilor este mai clar, cu atât peștele este mai proaspăt.

O stratagemă originală

Proprietarii magazinului foloseau ochi de plastic pentru a acoperi galbenul ochilor peștilor, care indica faptul că erau în stare de putrefacție.

Însă escrocheria nu a trecut neobservată. O filmare cu peștii cu ochi de plastic a început să circule pe WhatsApp printre localnici.

Ridiculizați de toată lumea

Pesti 02

Apoi, imaginile au ajuns pe Twitter, unde utilizatorii s-au distrat ridiculizând tactica ingenioasă. Ziarul local Al Bayan a relatat că magazinul a fost închis și a postat pe Twitter imagini cu falșii pești proaspeți.

Nu doar utilizatorii platformelor sociale i-au luat în râs pe proprietarii magazinului. Alți vânzători de pește din zonă au profitat de această greșeală și au ridiculizat-o în propriile reclame.

O companie a declarat pe platformele sociale că vinde „pești necosmetizați” și a postat imagini prelucrate, cu pești purtând lentile de contact de diferite culori.

Deși pare stupid să păcălești oamenii să cumpere pește stricat lipindu-i ochi falși, adevărul este că o mare cantitate de pește prins pentru consum este risipită.

Potrivit unui raport din iulie 2018, publicat de Organizația pentru Mâncare și Agricultură (OMA) a ONU, aproximativ 35% din peștele prins nu este consumat niciodată.

„Faptul că o treime din peștele prins este risipit este o cauză majoră de îngrijorare pentru siguranța globală a mâncării”, a afirmat Lasse Gustavsson, director executiv al organizației nonprofit Oceana.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu