Peștele cu buze roșii, creatura bizară care „merge” pe fundul oceanului

Botezat după celebrul explorator Charles Darwin, Ogcocephalus darwini sau peștele cu buze roșii este o creatură neobișnuită, care pare desprinsă dintr-un film de desene animate.

Acest pește bizar trăiește în Insulele Galapagos și în apropierea coastei statului Peru și este faimos pentru „buzele” sale roșii, aproape fluorescente.

Pestele cu buze rosii 02
Foto: Twitter

Are un corp aplatizat, precum un liliac cu aripile întinse. Surprinzător pentru o creatură care își face veacul în apele oceanului, peștele cu buze roșii este un slab înotător.

În loc să înoate, „umblă” pe fundul oceanului, în căutare de hrană. Pentru asta, este dotat cu niște înotătoare situate pe abdomen și în zona anală, pe care le folosește pe post de picioare.

Vânează pești și nevertebrate

Pestele cu buze rosii 01
Foto: National Viral

Pe cap, această creatură are o excrescență ca o „antenă”, denumită illicium, al cărei vârf emite o lumină care are rolul de a atrage prada.

Peștele cu buze roșii se hrănește cu pești mai mici și cu nevertebrate de mici dimensiuni, precum creveții, crabii și moluștele.

Însă trăsătura care i-a adus celebritatea este gura cu „buze” roșii, aproape fluorescente. Oamenii de știință nu s-au pus încă de acord cu privire la rolul acestor buze, credința generală fiind că, alături de illicium, au rolul de a ademeni prada.

Peștele cu buze roșii nu are dușmani naturali și trăiește aproximativ 12 ani.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă 7 imagini fabuloase cu bizarele creaturi dintr-o lume în care lumina nu pătrunde niciodată. Apoi, află care sunt 7 dintre cei mai periculoși pești din lume.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu