fbpx

Un pensionar de 69 de ani se luptă în instanță să fie considerat cu 20 de ani mai tânăr

Emile Ratelband, un pensionar olandez de 69 de ani, cere în instanță să fie recunoscut legal cu 20 de ani mai tânăr, astfel încât să se poată întoarce la muncă și să aibă mai mult succes la cuceririle sale romantice de pe rețeaua socială Tinder.

Ratelband argumentează că, dacă unei persoane i se permite să își schimbe legal sexul, atunci ar trebui să i se permită și lui schimbarea datei de naștere, deoarece medicii i-au spus că are corpul unui bărbat de 45 de ani, potrivit BBC.

Emile Ratelband își cere în instanță dreptul de a fi mai tânăr

Antreprenor și autor de cărți de dezvoltare personală, Emile Ratelband a dat în judecată autoritățile locale, după ce acestea au refuzat să-i modifice vârsta în documentele oficiale.

Cazul Ratelband a ajuns acum la o instanță din orașul Arnhem, provocând controverse în Olanda. Emile Ratelband s-a născut la 11 martie 1949, dar spune că se simte cu cel puțin 20 de ani mai tânăr, drept pentru care dorește ca noua sa dată de naștere să fie 11 martie 1969.

„M-au consultat medicii și ce arată analizele? Vârsta mea biologică este de 45 de ani. La vârsta de 69 de ani, sunt limitat. Dar, dacă am 49 de ani, pot să îmi cumpăr o casă nouă, să conduc o altă mașină și să muncesc mai mult.

Când sunt pe Tinder și spun că am 69 de ani, nu primesc nici un răspuns. Când voi avea 49 de ani, cu fața pe care o am, voi fi într-o poziție de invidiat. Dacă transsexualii pot să își schimbe genul pe certificatul de naștere, atunci, în același spirit, ar trebui să fie loc și de schimbarea vârstei”, a declarat bărbatul.

Olandezul afirmă că este discriminat din cauza vârstei și că el se confruntă cu probleme îîn fiecare zi. El se plânge că firmele sunt reticente să angajeze pe postul de consultant pe cineva aflat la vârsta pesionării.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Emile Ratelband spune că mutarea lui ar fi, de asemenea, o veste bună pentru guvern, deoarece astfel bărbatul ar fi obigat să renunțe la pensie până la atingerea noii vârste de pensionare.

Judecătorul de caz a afirmat că are înțelegere pentru Emile Ratelband, dar a adăugat că în calea acordării dreptului de schimbare a vârstei stau obstacole practice, deoarece modificarea datei nașterii ar însemna efectiv ștergerea – din punct de vedere legal – a unei părți din viața persoanei.

Instanța urmează să ia o decizie în acest caz în termen de patru săptămâni.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>