fbpx

Pedro Lopez a ucis cel puțin 110 fete, dar a fost eliberat după 14 ani „pentru bună purtare”

Deși a omorât cel puțin 110 fete, ucigașul în serie Pedro Lopez a fost închis 14 ani într-un spital de psihiatrie, fiind eliberat înainte de termen „pentru bună purtare”.

Pedro Lopez este cunoscut drept Monstrul din Anzi. În 1983 a fost găsit vinovat pentru uciderea a 110 fete în Ecuador. Mai târziu, a mărturisit și alte 240 de crime, în timp ce se afla în pavilionul de psihiatrie al unui spital din Bogota, capitala Columbiei.

Deși a mărturisit 350 de crime, a fost eliberat în 1998, „pentru bună purtare”. De atunci, nu a mai fost văzut.

Pedro Lopez, Monstrul din Anzi. Foto: Murderpedia

Pedro Lopez și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în preajma închisorilor. Al șaptelea copil al unei prostituate (care a avut în total 12 nașteri), Lopez a fost dat afară din casă la vârsta de opt ani, după ce mama lui l-a surprins pipăind-o pe sora lui mai mică.

După zece ani, devenise deja hoț de mașini, pe care le vindea unor ateliere locale pentru dezasamblare. A fost arestat pentru aceste furturi și a petrecut un timp scurt în închisoare. Aici se pare că a început pasiunea sa pentru crimă, după ce a ucis, unul câte unul, mai mulți pușcăriași care îl violaseră în grup.

După această ședere în închisoare, Lopez a început să ucidă fete tinere. În timpul interogatoriilor, a declarat că până în 1978 ucisese deja 100 de fete, adică o medie de trei fete pe săptămână, în timp ce călătorea între Peru, Columbia și Ecuador.

La un moment dat, membrii comunității Ayachucos l-au surprins în timp ce încerca să răpească o fată în vârstă de nouă ani. Legea tribală prevedea că omul vinovat de o astfel de infracțiune trebuia pedepsit prin îngroparea de viu.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Detectivul Pastor Gonzales a stat în celulă cu criminalul în serie Pedro Lopez, prefăcându-se a fi și el un deținut. „Timp de 27 de zile, abia am dormit, de teamă să nu fiu sugrumat în somn. Dar l-am păcălit pe Lopez să mărturisească, pretinzând că și eu sunt violator. Așa a început să se laude și să-mi povestească crimă după crimă, toate cele comise în Ecuador, Columbia și Peru. Era ceva dincolo de coșmar. Mi-a spus totul.” Foto: Ron Laytner, Edit International via Murderpedia

Totuși, un misionar occidental care vizita tribul i-a convins pe indigeni să-l predea pe Lopez poliției peruane. Însă autoritățile l-au deportat în Columbia natală, fără să-l acuze de nicio infracțiune.

Întors în Columbia, Lopez a continuat seria de crime, intrând și ieșind sporadic din Ecuador. În 1980 a fost prins în timp ce încerca să o convingă pe fiica unui vânzător stradal să fugă de acasă.

Când poliția l-a interogat, a recunoscut primele 110 crime. Inițial, numărul mare al crimelor a făcut ca poliția să fie sceptică, însă, după ce o inundație a scos la iveală rămășițele unei victime, Lopez a cooperat și i-a dus pe polițiști la locurile unde îngropase 53 de cadavre.

A fost acuzat de uciderea a 110 fete. Lopez susținea că ucisese mult mai multe, însă nu existau dovezi concrete. A fost condamnat la 16 ani de închisoare, timpul de detenție maxim admis de legea ecuadoriană.

Zeci de tinere au fost date dispărute. Aici sunt înfățișate rămășițele a două dintre cele 350 de victime ale Monstrului din Anzi. Este posibil ca Lopez să fi ucis mai mulți oameni. Câteva morminte improvizate unde a aruncat cadavrele au fost între timp acoperite cu ciment sau golite de animale. Foto: Ron Laytner, Edit International

În timpul procesului, însă, a fost declarat nebun și a fost închis într-un spital de psihiatrie pe toată durata sentinței. A fost eliberat după numai 14 ani, pentru bună purtare.

Condițiile eliberării includeau plata a 50 de dolari drept cauțiune și respectarea unui anumit set de reguli. Însă, după eliberare, Lopez a reușit să fugă de sub supravegherea autorităților.

Din 1998, nu se mai știe nimic de Lopez. În 2002, poliția columbiană a emis un mandat de arestare în cazul unei crime al cărei mod de operare era similar cu cel al lui Lopez. De atunci, Lopez nu a fost găsit.


În continuare, citește și:


Distribuie articolul:

Citește în continuare

 • - roryta - spune:

  ăsta are un frate geamăn ori tipul chiar a fugit în România: el e Dincă! niște dezaxați!!!
  se spune că fiecare om are rolul lui în viață, că Dumnezeu nu ne lasă pe pământ decât cu un scop. apăi, Dumnezeu să mă ierte, dar care naiba e scopul acestor scelerați mintali? nu înțeleg! care este rolul lor pe pământ, care e scopul și finalitatea? ăștia merită duși DIRECT pe scaunul electric! nu au ce căuta pe pământ. ăștia nu sunt oameni, ci monștri.
  trebuie stârpiți încă din copilărie, dacă ar ști cineva ce vor deveni…

  • …spánzurare…ecologic…si distribuit la carnivorele
   flámánde…

 • >