Pedro Lopez a ucis cel puțin 110 fete, dar a fost eliberat după 14 ani „pentru bună purtare”

Deși a omorât cel puțin 110 fete, Pedro Lopez a petrecut 14 ani într-un spital de psihiatrie, fiind eliberat înainte de termen, „pentru bună purtare”.

Pedro Lopez este cunoscut drept Monstrul din Anzi. În 1983 a fost găsit vinovat pentru uciderea a 110 fete în Ecuador. Mai târziu a mărturisit alte 240 de crime, în timp ce se afla în pavilionul de psihiatrie al unui spital din Bogota, capitala Columbiei.

Deși a recunoscut în total 350 de crime, a fost eliberat în 1998, „pentru bună purtare”. De atunci, nu a mai fost văzut.

Pedro Lopez, zis „monstrul din Anzi”. Foto: Murderpedia

Pedro Lopez și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în preajma închisorilor. Fiind al șaptelea copil al unei prostituate (care a avut în total 12 nașteri), Lopez a fost dat afară din casă la vârsta de opt ani, după ce mama lui l-a surprins pipăindu-și sora mai mică.

După zece ani pe stradă, devenise deja hoț de mașini, pe care le vindea unor ateliere locale pentru dezasamblare. A fost arestat pentru aceste furturi și a petrecut un timp scurt în închisoare.

Aici se pare că a început pasiunea sa pentru crimă, după ce a ucis, unul câte unul, mai mulți pușcăriași care îl violaseră în grup. După această ședere în închisoare, Lopez a început să ucidă fete tinere.

În timpul interogatoriilor, a declarat că până în 1978 ucisese deja 100 de fete, adică o medie de trei fete pe săptămână, în timp ce călătorea între Peru, Columbia și Ecuador.

La un moment dat, indigenii Ayachucos l-au surprins în timp ce încerca să răpească o fată în vârstă de nouă ani. Legea tribală prevedea că omul vinovat de o astfel de infracțiune trebuia pedepsit prin îngroparea de viu.

Detectivul Pastor Gonzales a stat în celulă cu criminalul în serie Pedro Lopez, prefăcându-se a fi și el un deținut. „Timp de 27 de zile, abia am dormit, de teamă să nu fiu sugrumat în somn. Dar l-am păcălit pe Lopez să mărturisească, pretinzând că și eu sunt violator. Așa a început să se laude și să-mi povestească crimă după crimă, toate cele comise în Ecuador, Columbia și Peru. Era ceva dincolo de coșmar. Mi-a spus totul.” Foto: Ron Laytner, Edit International via Murderpedia

Totuși, un misionar occidental i-a convins pe băștinași să-l predea pe Lopez poliției peruane. În mod surprinzător, autoritățile l-au deportat în Columbia natală, fără să-l acuze de vreo infracțiune.

Întors în Columbia, Lopez a continuat seria de crime, trecând sporadic granița în Ecuador. A fost prins în 1980, în timp ce încerca să o convingă pe fiica unui vânzător să fugă de acasă.

Când poliția l-a interogat, a recunoscut primele 110 crime. Inițial, numărul mare al crimelor i-a făcut pe polițiști să fie sceptici, însă după ce o inundație a scos la iveală rămășițele unei victime, Lopez a cooperat și i-a dus pe polițiști la locurile unde îngropase 53 de cadavre.

A fost acuzat de uciderea a 110 fete. Lopez susținea că ucisese mult mai multe, dar nu existau dovezi concrete. A fost condamnat la 16 ani de închisoare, timpul de detenție maxim admis de legea ecuadoriană.

Zeci de tinere au fost date dispărute. Aici sunt înfățișate rămășițele a două dintre cele 350 de victime ale „monstrului din Anzi”. Este posibil ca Lopez să fi ucis mai mulți oameni. Câteva morminte improvizate unde a aruncat cadavrele au fost între timp acoperite cu ciment sau golite de animale. Foto: Ron Laytner, Edit International

În timpul procesului, însă, a fost declarat nebun și a fost închis într-un spital de psihiatrie pe toată durata sentinței. A fost eliberat după numai 14 ani, „pentru bună purtare”.

Condițiile eliberării includeau plata a 50 de dolari drept cauțiune și respectarea câtorva reguli de comportament. Însă, după eliberare, Lopez a reușit să fugă de sub supravegherea autorităților.

Din 1998 nu se mai știe nimic de Lopez. În 2002, poliția columbiană a emis un mandat de arestare pe numele lui, în cazul unei crime al cărei mod de operare era similar cu cel al lui Lopez. De peste două decenii, Pedro Lopez este în libertate.


În continuare, citește și:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Pedro Lopez a ucis cel puțin 110 fete, dar a fost eliberat după 14 ani „pentru bună purtare””

  1. ăsta are un frate geamăn ori tipul chiar a fugit în România: el e Dincă! niște dezaxați!!!
    se spune că fiecare om are rolul lui în viață, că Dumnezeu nu ne lasă pe pământ decât cu un scop. apăi, Dumnezeu să mă ierte, dar care naiba e scopul acestor scelerați mintali? nu înțeleg! care este rolul lor pe pământ, care e scopul și finalitatea? ăștia merită duși DIRECT pe scaunul electric! nu au ce căuta pe pământ. ăștia nu sunt oameni, ci monștri.
    trebuie stârpiți încă din copilărie, dacă ar ști cineva ce vor deveni…

    Răspunde

Lasă un comentariu