În lipsa oamenilor, păsările flamingo au „invadat” orașul Mumbai

În timp ce oamenii stau în izolare pentru a evita răspândirea coronavirusului, animalele încep să „invadeze” orașele. În această perioadă, orașul indian Mumbai, unul dintre cele mai aglomerate centre urbane din lume, este scena unui fenomen fascinant.

Peste 150.000 de păsări flamingo s-au adunat în oraș, transformând zona de coastă într-o „mare” de culoare roz.

Pasari flamingo Mumbai 01
Foto: Time

Prezența păsărilor nu este o noutate pentru locuitorii orașului. Încă din anii ’80, păsările flamingo vin în orașul indian între lunile octombrie și martie, pentru a se hrăni.

Surprinzător este, însă, numărul foarte mare de păsări sosite anul acesta în Mumbai. Potrivit Science Times, localnicii au raportat o creștere semnificativă a populației de flamingo, care include pasărea flamingo roz, precum și mai multe exemplare de Phoeniconaias minor, o specie de mici dimensiuni, cu penajul de un roz mai intens.

Specialiștii de la Societatea de Istorie Naturală din Mumbai estimează că populația de flamingo este cu 25% mai mare decât anul trecut. Potrivit acestora, aproximativ 150.000 de păsări au migrat în Mumbai în acest an.

Păsările se bucură de absența oamenilor

Creșterea populației de flamingo ar putea fi influențată și de faptul că păsările au la dispoziție mai mult spațiu, dat fiind că oamenii stau acasă, iar activitatea este în mare parte oprită.

Pasari flamingo Mumbai 02
Foto: The Guardian

„Faptul că oamenii se află în izolare le oferă acestor păsări liniștea de care au nevoie pentru a cuibări și pentru a căuta de mâncare”, a afirmat Deepak Apte, directorul Societății de Istorie Naturală (SIN) din Mumbai, citat de Insider.

Potrivit lui Rahul Khot, director adjunct al SIN, păsările au rămas în oraș mai mult decât de obicei atât datorită ploilor abundente, cât și datorită a creșterii nivelului apelor reziduale menajere, care au făcut ca hrana să fie mai îmbelșugată.

„În timp ce izolarea la domiciliu a cauzat scăderea volumului de deșeuri industriale, afluxul de apă menajeră contribuie la formarea planctonului și a algelor, hrana de bază a acestor păsări”, a mai spus Khot.

Deși nu pot ieși să admire păsările de aproape, localnicii privesc spectacolul natural de pe balcoane și fac fotografii cu „marea” roz.

Pasari flamingo Mumbai 03
Foto: CN Traveller

Pe perioada pandemiei, absența oamenilor atrage animalele în orașe. De exemplu, din cauza lipsei turiștilor, care erau o importantă sursă de hrană pentru animale, macacii se luptă pentru hrană pe străzile pustii din Thailanda.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>