„Pasărea exotică” descoperită în Anglia s-a dovedit a fi un pescăruș tăvălit în curry

O pasăre ciudată, cu un penaj ieșit din comun, a eșuat pe o autostradă din Marea Britanie și a fost observată de trecători. Oamenii au sunat la o clinică veterinară pentru a anunța prezența păsării, ale cărei pene aveau culoarea galben-auriu, distribuită neuniform pe suprafața corpului.

Salvatorii s-au gândit că ar putea fi vorba de o pasăre exotică evadată de la zoo sau de un exemplar rar adus ilegal de pe Amazon și care scăpase din colivie. Într-un final, s-a dovedit că pasărea nu era nici una, nici alta.

Animalul s-a tăvălit în curry

Pescarus auriu
Pescărușul arăta ca o pasăre exotică. Foto: Facebbok.com/Tiggywinkles Wildlife Hospital

Pasărea „exotică” de pe autostradă era, de fapt, un pescăruș obișnuit care pățise ceva ieșit din comun:

„Pasărea reușise, cumva, să se acopere complet cu praf de curry sau curcuma. Praful îi acoperea aripile și o împiedica să zboare. Nu știm cum a ajuns în situația asta, însă, din fericire, pasărea era sănătoasă, chiar dacă emana un miros înțepător și avea o culoare stridentă”, au scris pe Facebook cei de la Spitalul pentru Animale „Twiggywinkles”, din Buckinghamshire, pe 1 iulie.

Potrivit Washington Post, cei de la spital au botezat pasărea „Vinny” (după un fel de mâncare numit „curry Vindaloo”) și i-au curățat penele. În postarea de pe Facebook, medicii au spus că pasărea se afla într-o stare bună, care permitea eliberarea ei imediată.

Într-o fotografie realizată după ce a fost spălat, Vinny își expune penajul alb-cenușiu, chiar dacă încă mai stăruie o ușoară nuanță de portocaliu.

Baie si dupa
Vinny nu a părut prea încântat de baie, dar rezultatul a fost unul benefic. Foto: Facebook.com/Tiggywinkles Wildlife Hospital

Și totuși, Vinny nu este primul pescăruș care a intrat într-o astfel de belea. Potrivit CNN, în 2016, în Buckinghamshire, o pasăre a plonjat într-un cazan cu tikka masala în căutare de hrană.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă 12 lucruri uimitoare despre pene, „marca înregistrată” a păsărilor. Apoi, delectează-te cu 15 fotografii spectaculoase din viața secretă a păsărilor.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>