VIDEO „De ce să mai mergem în Europa?” Chinezii au clonat Parisul, cu tot cu Turnul Eiffel

Milioane de turiști chinezi „inundă” Europa și America în fiecare an, pentru a descoperi lumea și alte culturi. Totuși, mulți alții se mulțumesc să viziteze orașele-copie construite în țara lor și să pretindă că se află în străinătate.

Unul dintre cele mai faimoase astfel de locuri este Tianducheng, un oraș din estul Chinei, care imită Parisul. Chinezii apreciază atât de mult acest oraș în stil franțuzesc, încât îi laudă inclusiv „atmosfera occidentală”.

Clona Turnului Eiffel domină orașul

„Probabil că nu voi reuși să vizitez Parisul, dar, venind aici, am simțit o atmosferă europeană autentică. După ce am vizitat acest oraș, nu mai simt nevoia să merg în Franța”, a declarat un locuitor din Tianducheng, citat de CNN.

Mulți turiști vin în weekend să viziteze orașul, a cărui construcție a costat aproximativ 475 de milioane de euro.

Situat lângă metropola Hangzhou, orașul Tianducheng a fost construit acum aproximativ un deceniu de un dezvoltator imobiliar. Zona de 66 de hectare, denumită „Parisul Estului”, a fost concepută să găzduiască 10.000 de persoane, în clădiri construite în stilul francez neoclasic .

Paris China 01
Turnul Eiffel din Tianducheng (stânga) și originalul din Paris (dreapta)

Toate clădirile gravitează pe lângă Turnul Eiffel (mai mic decât originalul), menit să încununeze opera chinezilor. Turnul Eiffel din Tianducheng este cât o treime din Turnul Eiffel original, care are înălțimea de 324 de metri.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Chinezii copiază tot ce apucă

Londra China
Imaginea nu este din Anglia, ci dintr-un oraș-copie chinezesc

Parisul nu este singurul oraș care are un „frate” chinez. În Shanghai, situat la două ore de Tianducheng, există un oraș englezesc, unul german, unul italian și unul olandez.

În Huizhou, autoritățile au construit o clonă a localității austriece Hallstatt, inclusă în patrimoniul UNESCO. Autoritățile din Fuzhou plănuiesc să construiască o copie a orașului natal al lui Shakespeare, Stratford-upon-Avon, pentru a-și exprima dragostea față de scriitorul englez.

Mai mult, în orașul Changde a fost construit un cartier care arată exact ca centrul vechi al orașului Hanovra, din Germania.


Dacă ți-a plăcut acest articol, descoperă și 5 orașe subterane spectaculoase din întreaga lume, iar apoi vezi 10 cele mai vechi orașe din lume locuite continuu, până în zilele noastre.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

2 comentarii la „<mark>VIDEO</mark> „De ce să mai mergem în Europa?” Chinezii au clonat Parisul, cu tot cu Turnul Eiffel”

  1. Fooaarteee tareee! Serios! Pe bune!
    Daca au acordul oraselor in cauza, de ce nu?
    Macar fac ceva!
    Nu stau cu… kurul pe coada ca romanii si sa critice pe toata lumea, din invidie ca ei nu fac nimic. Nici macar pentru noi nu facem….

    Răspunde

Lasă un comentariu