Papagalii „pică din cer” în Australia și nimeni nu știe de ce

Papagalii care cad din cer în nordul statului New South Wales, Australia, în apropiere de Grafton, au stârnit îngrijorarea oamenilor de știință. Peste 200 de papagali Rainbow Lori au fost salvați și duși la centre pentru animale sălbatice pentru îngrijire, dar se așteaptă ca 40% dintre ei să nu supraviețuiască.

Papagalii par să sufere de sindromul de paralizie Lori (LPS), o boală care le provoacă paralizia picioarelor și aripilor. Cu toate acestea, ceea ce îi nedumerește pe oamenii de știință este faptul că cauza LPS este încă necunoscută.

Aceasta nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident, deoarece au existat cazuri de păsări care au avut nevoie de îngrijire în centrele de protecție a animalelor sălbatice, în special în timpul lunilor de vară din Australia.

Multe dintre aceste păsări nu supraviețuiesc din cauza faptului că sunt subponderale, subnutrite și extrem de bolnave atunci când sunt găsite. Cercetătorii au studiat LPS încă de la descoperirea sa în 2010, dar nu au reușit să identifice niciun factor de mediu sau agent patogen responsabil pentru această boală.

Deși au existat teorii care sugerau că papagalii ar fi consumat fructe fermentate, cum ar fi mango, aceasta a fost respinsă. Cu toate acestea, încă se ia în considerare posibilitatea ca o toxină de pesticid să provoace LPS.

Se efectuează în continuare teste de testare a pesticidelor și a toxinelor din fructe, deoarece unii cred că ar putea exista ceva în fructe care să declanșeze boala pe măsură ce acestea se coc. Experții susțin că ar putea exista toxine care se acumulează în interiorul papagalilor din cauza stricării fructelor.

Investigația se va concentra pe găsirea oricăror toxine neidentificate. Problema ar putea să nu afecteze doar papagalii, deoarece o specie de lilieci cunoscută sub numele de „vulpi zburătoare” a fost observată prezentând simptome similare. Acest lucru sugerează că ceea ce cauzează LPS la papagali ar putea avea un impact similar asupra liliecilor.

Cercetătorii sunt hotărâți să descopere cauza acestei boli misterioase și speră să facă progrese semnificative în curând.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu