Distanțare socială: Elevii de la o școală din China sunt forțați să poarte pălării de 1 metru

Școlile din China au început să se redeschidă gradual, după o lungă pauză cauzată de epidemia de coronavirus. Deși copiii s-au întors la școală, unitățile de învățământ sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului.

O școală din orașul Hangzhou a găsit o modalitate inedită de a impune distanțarea socială: îi obligă pe elevi să poarte pălării pe care sunt montate brațe orizontale de aproximativ un metru.

Elevi China distantare sociala
Foto: Twitter/Eileen Chengyin Chow

Acestea sunt menite să îi împiedice pe copii să se apropie prea mult unul de celălalt, potrivit NDTV, care citează ziarul chinezesc The Paper.

Un videoclip făcut public de presa din China (pe care îl poți vedea la finalul acestui articol) îi înfățișează pe elevii de la Școala Gimnazială Yangzheng stând într-o sală de clasă, în băncile aranjate pe rânduri.

Elevii, care au fețele acoperite cu măști, poartă niște pălării colorate, din care ies brațele confecționate fie din carton, fie din baloane.

Pălăriile amintesc de dinastia Song

Potrivit NDTV, metoda neobișnuită de distanțare socială a făcut furori pe rețelele de socializare, după ce fotografiile cu elevii au fost publicate pe Twitter de Eileen Changyin Chow, profesor la Duke University, SUA.

Elevi China distantare sociala 01
Foto: Twitter/Eileen Chengyin Chow

În postarea ei, Eileen Chow a afirmat că pălăriile studenților amintesc de pălăriile purtate în China în timpul dinastiei Song.

Atunci, pălăriile erau menite să-i împiedice pe oficialii chinezi să discute unii cu alții în șoaptă în timpul întâlnirilor oficiale.

Potrivit BBC, cursurile se reiau diferențiat în orașele din China. În Shanghai s-au întors la școală doar elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu.

În Beijing le-a fost permisă întoarcerea la școală doar celor care se pregătesc pentru admiterea la facultate, care va avea loc în iulie. Wuhan, orașul unde a izbucnit pandemia, va redeschide școlile pe 6 mai 2020.

Palarii dinastia Song
Pălăriile purtate în timpul dinastiei Song. Foto: Wikimedia

Cu toate acestea, există încă temerea că va izbucni un al doilea val de infecții. De aceea, măsurile de distanțare socială sunt aplicate cu strictețe, elevii purtând măști și stând la distanță unul de celălalt.


În timp ce elevii din China trebuie să poarte aceste pălării neobișnuite, o companie din SUA a început să vândă măști faciale din piele de aligator, de piton și de iguană. Alții au mers și mai departe pentru a se apăra de coronavirus: o femeie din China s-a dus la spital în costum de girafă.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu