Bucăți dintr-un „OZN” dispărut acum 60 de ani au reapărut într-un muzeu

O farfurie zburătoare care a captivat atenția întregii prese în anul 1957 „a reapărut” în arhiva Muzeului de Știință al Londrei. Ea fusese descoperită inițial în Silpho Moor, lângă Yorkshire.

Obiectul, cu diametrul de 45 centimetri, fusese tăiat în bucăți pentru a fi examinat. Apoi, în anii care au urmat, piesele au început să dispară din depozit, una câte una…

ozn farfurie zburatoare_compressed
Pe obiect erau gravate mai multe simboluri necunoscute

Presa britanică relata pe 8 februarie 1957 că trei bărbați au descoperit o farfurie zburătoare în mlaștină. Aceasta se întâmpla la trei săptămâni după ce Rusia lansase Sputnik – primul satelit artificial al Pământului.

După cum scriau ziarele vremii, partea de jos a obiectului era confecționată din cupru, pe care erau gravate simboluri de neînțeles. Aceste detalii făceau ca OZN-ul britanic să semene mult cu farfuria zburătoare descoperită cu un deceniu mai devreme în Roswell, New Mexico.

Farfuria zburătoare din Anglia conținea și o carte, pe filele căreia apăreau alte simboluri similare hieroglifelor, mai notau jurnaliștii britanici la vremea descoperirii.

Un proprietar de cafenea din Scarborough a susținut că le-a descifrat. Potrivit declarațiilor sale, simbolurile erau un avertisment privitor la războiul nuclear.

ozn farfurie zburatoare_compressed
Descoperirea presupusului OZN a fost pe prima pagină a ziarelor britanice la jumătatea secolului trecut

Avertismentul venea din partea unui extraterestru numit Ullo: „Veți deveni mai buni sau veți dispărea”.

Publicația Post a relatat că experții în metalurgie au studiat obiectul din Silpho Moor și au concluzionat că acesta nu avea proprietăți speciale și că nu fusese niciodată în spațiul cosmic.

Cel mai probabil, totul a fost o farsă bine pusă la punct, deoarece o ieșire în spațiul cosmic lasă urme care pot fi identificate pe obiectele de metal.

Acum, când arhivarii au aflat despre „semnificația culturală” a bucăților de metal redescoperite, Muzeul de Știință din Londra ar putea să le expună ca pe o amintire a acelui moment ciudat din istoria Angliei.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>