Un preot va exorciza un oraș întreg aruncând apă sfințită din elicopter

Pentru a stopa valul de violență și corupție care afectează orașul columbian Buenaventura, episcopul diocezei locale a propus o soluție nemaiîntâlnită: un elicopter al marinei militare să fie folosit pentru a arunca apă sfințită asupra orașului.

Ruben Dario Jaramillo Montoya, episcop al diocezei din Buenaventura, va organiza un „exorcism în masă” în orașul columbian, în care violența și corupția au atins cote record.

Ruben Dario Jaramillo Montoya
Episcopul Ruben Dario Jaramillo Montoya plănuiește o acțiune de proporții. Foto: caracol.com.co

Cu sprijinul Forțelor Navale, reprezentatul bisericii va folosi un elicopter pentru a arunca cu apă sfințită peste oraș, în încercarea de a scăpa de demoni.

Evenimentul este programat pentru 14 iulie 2019, când Buenaventura găzduiește festivitățile dedicate sfântului protector al localității.

Orice pentru a opri fărădelegile

„Trebuie să izgonim răul din Buenaventura, ca să vedem dacă putem restaura pacea și liniștea pe care orașul nostru le-a pierdut după atâtea infracțiuni și acte de corupție. Portul nostru este invadat de prea mult rău și de prea mult trafic de droguri”, a spus episcopul catolic.

„Vrem să survolăm Buenaventura și să aruncăm cu apă sfințită, să exorcizăm orașul și să alungăm demonii care ne distrug portul, astfel încât binecuvântarea lui Dumnezeu să vină și să îndepărteze tot răul care ne-a invadat străzile”, a mai precizat el.

Buenaventura
Atât de multe grupuri infracționale i-au terorizat pe locuitorii mahalalelor din Buenaventura, încât locuitorii nici nu se mai străduiesc să afle care clan se află la putere. Foto: Getty Images

Anunțul episcopului a venit la o săptămână după ce cadavrul unei fete de zece ani a fost descoperit în Buenaventura. Unchiul ei a mărturisit că a comis crima și a fost încarcerat.

Însă aceasta este doar ultima dintr-o serie de crime petrecute în localitatea columbiană. Datele arată că, în primele cinci luni ale anului 2019, 51 de oameni au fost uciși în Buenaventura, cu 20 mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, orașul a devenit un port strategic pentru cartelurile care fac trafic de droguri în SUA. Acum, Biserica și Forțele Navale ale Columbiei speră ca acest „exorcism în masă” să aducă pacea în orașul portuar.


Ți-a plăcut acest articol? Citește mai multe despre ritualul de exorcizare, cea mai neînțeleasă practică religioasă. Apoi, descoperă un cazul unui preot african, cercetat pentru fraudă pentru că „învia” oameni la slujba de duminică.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Un preot va exorciza un oraș întreg aruncând apă sfințită din elicopter”

  1. Super tare popa! Are level mare si dintr-aia isi permite sa epuizeze Mana cu asa ceva. Eu n-as face. In schimb mi-as pastra pergamentele magice si vrajile pentru o ocazie speciala cum ar fi vizita Suveranului Pontif in oras sau ceva….

    Răspunde

Lasă un comentariu