Povestea omului căruia trăsnetul i-a redat vederea și auzul

Puterea extraordinară a fulgerelor aprinde imaginația, făcându-i pe mulți să se întrebe: „Ce s-ar întâmpla dacă m-ar lovi și pe mine?” Din păcate, răspunsul nu are nimic de-a face cu vreo putere supraomenească.

Corpul uman nu este menit să reziste la sarcini de 30.000 de amperi sau temperaturi de zeci de mii de grade Celsius. Trăsnetul provoacă arsuri și multe daune asupra țesuturilor.

Edwin Robinson a avut o întâlnire neașteptată cu Mama Natură. Foto: Pinterest

În forma sa cea mai simplă, este o arsură electrică și implică foarte multă tensiune. Trăsnetul călătorește prin corp și provoacă o rană de intrare și una de ieșire, ca un foc de armă.

În plus, loviturile de trăsnet pot provoca stop cardiac. De fapt, majoritatea deceselor cauzate de trăsnete se petrec din cauza atacului de cord.

Oamenii însemnați de trăsnet

Urmele lăsate de trăsnet pe un teren de golf. Foto: Pinterest

Cu toate acestea, din când în când auzim de cazuri extraordinare în care oameni loviți de trăsnet supraviețuiesc și relatează ce au simțit în acele momente de groază.

Iar unele „întâlniri” cu trăsnetul au rezultate și mai spectaculoase. O revenire extraordinară a avut loc în cazul fostului șofer de camion Edwin Robinson.

Incredibilul incident a avut loc în Maine, Statele Unite, în 1980. La acea vreme, Edwin avea 62 de ani și se confrunta cu mari dificultăți: nu mai putea să vadă sau să audă.

Orbise cu nouă ani înainte, într-un grav accident de camion. Dar soarta lui s-a schimbat radical în timpul unei furtuni.

 

O descărcare electrică ieșită din comun

Într-o seară, aflându-se afară, a căutat să se adăpostească de ploaie și s-a oprit sub un plop, în apropierea casei sale. Nu avea de unde să știe că acest copac urma să marcheze locul unui eveniment care îi va schimba viața.

Când trăsnetul a căzut, Edwin Robinson a fost aruncat la pământ. Mai târziu, când s-a trezit, și-a dat seama că putea să vadă din nou.

Vederea nu îi revenise în totalitate, însă reușea să distingă din nou lucrurile care se aflau în fața lui. A constatat, de asemenea, că își recuperase și auzul.

„Am auzit un zgomot ca și cum cineva ar fi pocnit dintr-un bici. Apoi, când mi-am revenit, stăteam cu fața în apă, la baza copacului”, avea să-și amintească Edwin în fața jurnaliștilor

„Pot să te văd”

Soția lui a relatat că a fost inconștient vreme de 20 de minute. Pentru că se simțea slăbit și era deshidratat, Edwin s-a dus în dormitor să se culce.

„Picioarele îmi erau ca de cauciuc și întreg corpul îmi tremura. Seara, când m-am trezit, stăteam pe scaun în sufragerie. Puteam să văd peretele și puteam să văd ceasul. Însă imaginea ceasului se tot estompa”, a adăugat Edwin.

Cicatrici provocate de trăsnet pe corpul uman. Se poate observa structura arborescentă, de fractal, creată de trecerea curentului electric prin corp. Foto: Pinterest

În curând, a descoperit că trăsnetul îi „prăjise” aparatul auditiv, pe care soția i l-a găsit în dormitor. Când Edwin și-a mai revenit, casa a fost cuprinsă de chiote de bucurie.

„Pot să te văd! Pot să te văd! Pot să văd casa! Pot să citesc!”, striga Edwin. Iar soția sa a constatat că Edwin putea, într-adevăr, să audă perfect și fără aparatul auditiv.

Un caz antologic

Doctorul William Taylor a fost unul dintre primii specialiști care l-au examinat pe Edwin Robinson, confirmând faptul că acesta își redobândise vederea și auzul. Doctorul a numit evenimentul „un caz antologic”.

În videoclipul de mai sus este captat momentul în care un copac este trăsnit.

Potrivit lui Taylor, papucii cu talpă de cauciuc pe care îi purta Robinson când a fost lovit de trăsnet i-au salvat viața. Acest accident este doar unul dintr-o serie de evenimente uimitoare în care o întâmplare violentă, aproape mortală, se dovedește în final benefică.

Edwin își pierduse vederea din cauza unei traume și se pare că o altă traumă i-a redat-o. După ce vestea despre întâmplarea neobișnuită s-a răspândit, cuplul a devenit centrul atenției în lumea întreagă.

Până și jurnaliști din Japonia s-au deplasat în SUA pentru a-l intervieva pe bărbat. Edwin și soția sa, Doris, au devenit subiect de emisiuni televizate.

Cu toate acestea, potrivit lui Doris, în afară de 100 de dolari pe care i-au primit ca să ia parte la diferite emisiuni TV, cei doi nu au câștigat niciodată bani de pe urma celebrității dobândite peste noapte.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • Aș crede că este uimitor ce i s-a acestui om dacă aș fi ateu dar nefiind, cred pur și simplu că Dumnezeu a vrut să îndrepte în felul acesta o ”nedreptate” care i s-a întâmplat cândva acestui om. Asta este încă o dovadă că El nu osândește pe nimeni însă poate, dacă vrea, să repare unele erori ale liberului arbitru. Ce nu se spune în acest articol și probabil că nici nu a fost scris pe undeva, cât de mult s-a rugat acest om lui Dumnezeu pentru mântuirea sa.

  • Cand avea 38 de ani, bunica mea, o femeie simpla de la tara, care a muncit de la 10 ani, a fost cinstita, credincioasa, a avut un singur barbat si singurele preocupari
   au fost munca si bunastarea familiei, a fost traznita in mijlocul campului unde se afla la munca alaturi de alti sateni. A supravietuit miraculos, pierzandu-si doar auzul si ramanand toata viata cu dureri groaznice de cap. Bineinteles intrebarea ei vesnica a ramas “de ce tocmai eu?”. De ce “a vrut Dumnezeu” tocmai pentru ea asta din multimea de oameni de pe camp? A avut o viata plina de chin si
   dureri si cu ce scop sau pedeapsa pentru ce? Minunile le acceptam, dar nedreptatile?

  • E interesant ca acest “Dumnezeu” in 99999 de cazuri din 100000 nu scapa pe nimeni de moartea brutala a fulgerelor indiferent cat de buni, rai, religiosi ar fi.
   Toate dezastrele naturale sunt total indiferente de cat de bun sau rau este un om.
   Ce pacat ca voi astia religiosi nu cunoasteti legile naturii. N-ati supravietui nici macar o ora daca ati ajunge intr-o savana, ori pe o calota glaciara fara a lasa bazaconiile dogmatice deoparte. Nu o sa calmati un leu cu poezii despre himere.
   Toata frumusetea aia divina pe care o gasiti in natura si pe care o atribuiti asa-zisului dumnezeu e cladita pe moartea tuturor vietatilor care au existat inainte pe planeta. Lumea asta e un ciclu al vietii si al mortii. Lipsa mortii ar duce la suprapopulare instanta a planetei cu orice specie ce a existat vreodata. Moartea inseamna de fapt reciclare si evolutie.
   Nu exista pacat, nici binele si raul, ori lumina si intunericul. A privi lumea asta prin perspectiva dihotomica si dualistica e ca si cum ai privi lumea prin gaura cheii cand de fapt acea limita ti-ai impus-o singur.

 • >