Culmea educației – Omul care are 145 de diplome universitare

Crezi că a obține o diplomă de licență sau de masterat este o sarcină dificilă? Dar cum ar fi să obții 145 de diplome? La această întrebare poate răspunde un singur om: indianul V. N. Parthiban.

Profesorul V. N. Parthiban predă în orașul indian Chennai. În ultimii 30 de ani, el a fost student fără întrerupere și a reușit să obțină nu mai puțin de 145 de diplome de absolvire a studiilor superioare. Și se pare că nu are de gând să se oprească aici.

Călătoria lui Parthiban prin lumea academică a început cu adevărat doar după ce terminat prima facultate. În studenție, era extrem de dezordonat, încurca adeseori cursurile și învăța pentru alt examen decât cel pentru care ar fi trebuit să învețe.

Un om cu o ambiție neobișnuită

V. N. Parthiban își etalează cele 145 de diplome. Foto: The Sunday Indian

Cu un astfel de stil de viață, a reușit să treacă foarte greu examenele importante. După ce a absolvit în cele din urmă, Parthiban s-a angajat în sistemul judiciar.

Cu timpul, și-a dat seama că are o dorință tot mai mare de a studia. Încântat de domeniile de studiu pe care le putea urma, el a decis să se întoarcă la universitate și să obțină cea de-a doua diplomă.

Și apoi a treia. Și apoi… încă 142

Într-un interviu pentru o publicație locală, Parthiban a spus că, după ce a obținut prima diplomă, a început să se înscrie oriunde putea studia materii diferite în același timp.

„În ultimii 30 de ani, m-am pregătit mereu pentru examene și am urmat mereu cursuri noi, pentru a obține noi diplome”, a mărturisit Parthiban.

Lista cu realizări a indianului cuprinde, printre altele, trei diplome de masterat în științe, opt diplome de masterat în drept, opt diplome de masterat în comerț, nouă diplome de masterat în administrarea afacerilor, zece diplome de masterat în arte și 12 diplome de cercetare în alte domenii.

Când a fost întrebat dacă există o materie pe care nu-i place să o studieze, Parthiban a răspuns categoric: Matematica!

Soția îi calcă pe urme

Dragostea de carte se dă mai departe. Soția lui V. N. Parthiban are deja nouă diplome de studii superioare. Foto: The Sunday Indian

Dar faptul că a învățat în permanență are și efecte negative. Înmagazinarea intensă de informații și-a spus cuvântul asupra memoriei lui Parthiban.

Indianul întâmpină dificultăți când trebuie să recunoască fețele oamenilor și să-și găsească drumul către locuri în care a mai fost de zeci de ori înainte.

Totuși, aceste neajunsuri nu l-au oprit pe Parthiban. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, încă învață și predă cursuri în domenii diferite, la mai multe universități.

Pe lângă munca sa academică, Parthiban are și o familie: o soție și doi copii, iar aceștia privesc educația cu aceeași seriozitate.

De fapt, soția lui are și ea nouă diplome. Deocamdată…


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Culmea educației – Omul care are 145 de diplome universitare”

Lasă un comentariu