Apartamente cu vedere la ogor: Omul care cultivă grâu între blocuri

Ți-ai putea închipui să locuiești la apartament într-un oraș și să ai posibilitatea să vezi de la fereastră combine imense pe un lan de grâu sau de porumb?

Aceasta este priveliștea de care locuitorii de pe strada Jantarowa din orașul polonez Lublin au parte vara și toamna.

Foto: Michał Mysłowski

Un agricultor care a refuzat să-și vândă pământul dezvoltatorilor de blocuri de apartamente la marginea orașului continuă să cultive grâu folosind combine și tractoare, sub privirile mirate ale noilor săi vecini.

În timp ce majoritatea proprietarilor de terenuri din zonă și-au vândut parcelele, acest agricultor a refuzat să-și înstrăineze proprietatea, așa că blocurile de apartamente au fost construite în jurul terenului său, pe care continuă să facă agricultură în fiecare an.

Te-ai aștepta ca oamenii care locuiesc lângă acest teren agricol urban să se plângă, dar, de fapt, tocmai contrariul este adevărat.

Foto: Michał Mysłowski

Cei mai mulți dintre cei intervievați de presa locală au declarat că se bucură de priveliștea neobișnuită și că speră ca fermierul să reziste cât mai mult.

„Unii ar oferi orice pentru astfel de panorame. Spre deosebire, fiica mea vede doar beton și supermarketuri. Ca rezidentă, pot spune că nu ne deranjează deloc. Mai bine o astfel de vedere de la fereastră decât să fii înconjurat de clădiri de beton”, a spus o femeie pe nume Katarzyna.

Ziarul polonez Dziennik Wschodni a luat legătura cu agricultorul urban după ce un videoclip filmat de un localnic a devenit viral pe rețelele de socializare și a aflat că omul se înțelege foarte bine cu vecinii săi.

Vecinii se uită la el de la ferestre, el îi salută, la rândul lui, apoi oamenii îi fac uneori fotografii sau îl filmează cu telefoanele. Nimeni nu a sunat niciodată la poliție și nici nu a avut ceva rău să-i spună.

Deoarece ansamblurile rezidențiale ocupă tot mai multe terenuri folosite odinioară la agricultură, era de așteptat să apară și situații precum aceasta, drept pentru care toată lumea ia lucrurile așa cum sunt și profită cum poate.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu