„Omul care aduce ploaia”, acuzat de fraudă pentru că nu explică ce tehnologie folosește

David Miles, un inventator australian care vinde de aproape 20 de ani tehnologie de modificare a vremii, a fost acuzat că a profitat de niște fermieri disperați. Bărbatul a cerut 50.000 de dolari australieni ca să aducă ploaia „la cerere”, însă nu le-a explicat fermierilor care era tehnologia care îi permite să facă acest lucru.

Pe site-ul oficial al companiei sale, inventatorul David Miles (Charles Hatfield al zilelor noastre) explică faptul că, în anii ’90, și-a dat seama că „era posibil să influențeze tiparele vremii folosind o variantă a Podului Einstein-Rosen”,  o așa-zisă gaură de vierme teoretizată în anii ’30.

David Miles spune că aduce ploaia „la cerere”. Câțiva clienți se declară mulțumiți de serviciile sale. Foto: Vimeo

Astfel, Miles susține că poare crea în mod eficient un pod între prezent, în continuum-ul spațiu-timp, și un eveniment din viitorul apropiat, care urma să aibă loc într-o perioadă de timp cuprinsă între una și zece zile.

Miles a descoperit că, dacă folosea cantități mici de energie, putea tempera chiar și un sistem de vreme mare și haotic care se apropia în viitor. Explicația lui Miles este interesantă, dar tot nu explică cum reușește bărbatul să aducă ploaie pe terenurile fermierilor care îi plătesc zeci de mii de dolari pe contracte pentru ploaie.

Miles se referă la concepte celebre, însă controversate, cum ar fi „efectul de fluture”, însă nu dezvăluie niciunde în mod concret cum aduce ploaia. Australianul spune că misterul este întreținut intenționat, deoarece, dacă ar dezvălui prea multe, alții ar putea să-i fure ideea și chiar și s-o transforme într-o armă.

„Am fost sfătuiți să nu brevetăm invenția, fiindcă asta ar însemna să dezvăluim modul în care funcționează. Multe companii mari ar investi în astfel de brevete. Înțeleg scepticismul, însă altminteri ar trebui să expunem invenția cercetărilor altor fizicieni. Dacă am face asta, am pierde invenția, care ar fi confiscată sub pretextul siguranței naționale și apoi ar fi transformată într-o armă”, a declarat Miles pentru News.com.au.

Extras din prezentarea procedeului de modificare a vremii al Miles Research. Foto: News.com.au

Autoritatea australiană care protejează consumatorii a acuzat firma Miles Research ă profită de disperarea oamenilor. Publicul a fost avertizat să nu apeleze la serviciile lui Miles, însă acesta susține că statul încearcă să-l defăimeze deoarece firma lui se bazează pe succesul rezultatelor – dacă nu plouă, nu își ia banii.

„Au semnat un acord că, dacă până la sfârșitul lunii primesc 100 mm de ploaie, vor plăti 50.000 de dolari, iar dacă primesc numai 50 mm, vor plăti 25.000 de dolari. Sub această cantitate, nu vom fi plătiți”, a spus Miles despre câțiva fermieri care s-au hotărât să apeleze la el ca să își ude terenurile.

De necrezut este faptul că unul dintre fermieri a declarat pentru ABC că este satisfăcut de serviciile lui Miles.

„M-am implicat fiindcă suna bine faptul că ai putea controla vremea. Pentru fermieri, ploaia este totul. Cred că există dovezi că metoda funcționează. Dacă privești previziunile meteo, vei constata că ploaia care a căzut a fost mult mai multă decât în mod normal. Sunt sigur că aceasta se datorează lui Miles și nu am mai văzut niciodată recolte așa de bune în această regiune”, a spus fermierul.

Însă tot nu există vreo cale de a dovedi că Miles este cel care aduce ploaia, iar acesta nu dorește să ofere detalii, deocamdată. Miles a spus că intenționează să construiască un complex unde să-și poată expune tehnologia fără să fie în pericolul de a fi furată. Însă Miles nu a oferit o dată.

Autoritățile australiene l-au acuzat pe Miles că „a profitat” de fermieri. Foto: News Regional Media

Din motive evidente, afacerea lui Miles a stârnit suspiciuni. Mai ales o parte a site-ului său, acum ștearsă, care susținea că tehnologia sa folosea „unde scalare electromagnetice”, despre care savanții spun că nici măcar nu există.

„Undele scalare electromagnetice nu există. A lipit câteva cuvinte între ele ca să aibă o rezonanță științifică, însă sunt lipsite de sens”, spune Martin Sevior, profesor de fizică la Universitatea din Melbourne.

Însă Miles nu este descurajat de criticii săi. Continuă să susțină că poate aduce ploaie fermierilor destul de curajoși să încheie un contract cu el.

„Când ne-am angajat că vom aduce ploaie, am reușit să onorăm cea mai mare parte din promisiuni. Nu întotdeauna, pentru că sistemul nu este perfect. Am ajuns la circa 80% ca procent de reușită. Dacă dăm greș, ne pierdem reputația – și nu am dat greș”, a adăugat inventatorul.     

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „„Omul care aduce ploaia”, acuzat de fraudă pentru că nu explică ce tehnologie folosește”

  1. – in caz ca insesi treburile astea expuse aici sant adevarate – omul are dreptate – oricum ar face-o, o face – cel putin unii din fermieri il sustin si sant martorii lui – agricultura e-o treaba afurisit de grea, riscanta si costisitoare d.t.p.d.v. – cine-i prost sa se lase pacalit de-un altul mai mult de-o singura data, si inca fara sa reclame inselatoria ?? – sa vedem cum si cand respectivul va fi eliminat de-o parte a societatii, care nu-si va permite sa-i treaca cu vederea performantele …

    Răspunde

Lasă un comentariu