Odihnă plăcută! Sculptorul care face perne din marmură

Ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci după o zi de muncă obositoare ar fi să te arunci cu fața în pernele create de artistul norvegian Hakon Anton Fageras. Ai putea experimenta o senzație neobișnuită, specifică impactului cu un bolovan.

De mii de ani, cei mai talentați sculptori transformă marmura în opere de artă. Este unul dintre cel mai întrebuințate materiale din istoria artei și asta dintr-un motiv foarte bun.

Foto: Instagram / Hakon Anton Fageras

Marmura are o anumită eleganță și chiar delicatețe, calități care îi ajută pe artiști să exprime emoțiile, în pofida naturii rigide a acestei roci.

Aceste proprietăți ale marmurei l-au inspirat pe artistul Hakon Anton Fageras să sculpteze ceva care să întruchipeze perfect calitățile materialului.

„Date fiind calitățile materiale ale marmurei, aceasta pare fragilă. Este delicată, însă nu exagerat de fragilă, și totuși pare astfel din cauza translucidității și purității rocii”, a declarat Fageras în cadrul unui interviu pentru Sculpture Atelier.

Foto: Instagram / Hakon Anton Fageras

Este uimitor felul în care artistul norvegian folosește freze, ciocane pneumatice și dălți pentru a modela fiecare încrețitură. La prima vedere, pur și simplu nu poți deosebi aceste perne de cele umplute cu pene.

Foto: Instagram / Hakon Anton Fageras

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Håkon Anton Fagerås (@fageras_sculpture) pe

Dacă dorești să vezi mai multe opere ale lui Fageras, vizitează site-ul lui oficial și pagina lui de Instagram!


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu