7 obiecte obișnuite care îți pot salva viața într-o situație de urgență

Când te confrunți cu o situație de urgență, reacția rapidă este, în cele mai multe cazuri, esențială. O minte ageră și prezența de spirit te pot scoate din multe încurcături și îți pot chiar salva viața.

De multe ori, când te afli într-o situație de urgență, e nevoie să improvizezi soluții cu ajutorul obiectelor pe care le ai în preajmă. Iată șapte lucruri pe care le folosim în viața de zi cu zi și care, într-o situație de urgență, ți-ar putea salva viața.

1. Brichetă din ambalajul gumei de mestecat

situație de urgență

Dacă te-ai rătăcit în pădure și trebuie să înnoptezi sub cerul liber, ți-ar fi foarte util un foc, la care să te încălzești. În cazul în care nu ai o brichetă sau chibrituri la tine, poți produce flacără cu ajutorul… ambalajului gumei de mestecat.

Cum trebuie să procedezi? În primul rând, taie o fâșie îngustă din ambalaj. Apoi, împăturește-o și taie-o pe diagonală. Când despăturești fâșia, ar trebui ca în centrul ei să se afle o porțiune îngustă.

Apoi, pune capetele fâșiei pe capătul negativ și cel pozitiv al unei baterii. Asigură-te că partea metalică, și nu partea de hârtie, a fâșiei atinge bateria. Gata! Vei obține o flacără.

Notă: Această metodă funcționează numai cu ambalajele care au o parte metalică (folie de aluminiu). De asemenea, folosește această metodă cu atenție, pentru a nu te arde.

2. Mască de protecție din cupa sutienului

situație de urgență

Până și un sutien poate fi folositor într-o situație de urgență. Dacă te afli în mijlocul unui incendiu, este foarte posibil să ai probleme respiratorii serioase din cauza substanțelor toxice eliberate în aer.

Într-un astfel de caz, cupa unui sutien poate fi folosită drept mască de protecție. Cele mai multe sutiene au o mărime potrivită pentru a acoperi nasul și gura, iar bretelele pot fi legate la ceafă, pentru a avea mâinile libere.

De asemenea, există de vânzare un sutien special creat pentru a fi transformat în mască de protecție. Sutienul poate fi desfăcut în două părți, pentru a fi folosit de două persoane.

Mai mult, acest sutien este prevăzut și cu un senzor de radiații. Desigur, într-o situație de urgență, ideal este să folosești o mască de gaze, care filtrează particulele toxice mult mai eficient.

3. Gheață cu care să aprinzi focul


Iată un lucru surprinzător de util într-o situație de urgență. Drumețiile pe timp de iarnă sunt plăcute, dar pot deveni periculoase dacă ești expus la temperaturi scăzute și vânt puternic.

În acest caz, este esențial să faci un foc, care să-ți țină de cald. Deși pare surprinzător, poți face acest lucru folosind… gheața.

În primul rând, găsește cea mai curată gheață disponibilă și rupe o bucată mare din ea. Apoi, folosind căldura mâinilor, dă-i forma unei lentile netede și rotunde. Folosește această lentilă ca pe o lupă, pentru a aprinde focul.

Sfat: Această metodă va fi eficientă doar dacă găsești gheață transparentă și dacă ziua respectivă este una însorită.

4. Utilă într-o situație de urgență: Folie de staniol care să-ți țină de cald

situație de urgență

Păstrarea căldurii corporale este esențială dacă vrei să supraviețuiești unei nopți reci. Dacă nu ai la tine suficiente haine, te poți încălzi învelindu-te cu o folie de staniol.

Staniolul îți va menține căldura corporală și nu o va lăsa să se risipească. Atenție: Staniolul se rupe ușor, deci manevrează-l cu grijă!

5. Absorbantele, pansament bun

situație de urgență

Absorbantele sunt făcute din vată de celuloză, care, în timpul Primului Război Mondial, a fost creată în SUA pentru a fi folosită drept vată chirurgicală.

Așadar, nu este surprinzător că, în ziua de azi, absorbantele pot fi folosite la bandajarea rănilor. Vata de celuloză este un absorbant de cinci ori mai bun decât bandajele de bumbac.

Deci, dacă te afli într-o situație de urgență și nu poți ajunge la un medic, absorbantele te pot ajuta să oprești sângerarea.

6. Pastă de dinți pentru a scăpa de mâncărimile cauzate de mușcăturile insectelor

situație de urgență

Pasta de dinți poate fi folosită pentru a calma iritațiile cauzate de mușcăturile de insecte. În situații de urgență, mai poate fi folosită pentru a trata bășicile.

Pasta de dinți poate pune capăt mâncărimilor și reduce umflăturile. În cazul bășicilor, aplică pasta de dinți peste acestea înainte de a te pune la somn.

De asemenea, pasta de dinți calmează arsurile minore, dacă este aplicată imediat după apariția lor.

Atenție: Folosește pasta de dinți doar pentru arsuri minore! În cazul arsurilor severe, pasta de dinți poate face mai mult rău decât bine.

7. Un tricou pentru a filtra apa

situație de urgență

Există mai multe feluri de a filtra apa dacă te afli într-o situație de urgență și ai acces doar la apă cu imporități (apă mâloasă, cu particule de nisip, de exemplu). Ia un recipient și umple-l cu apa murdară.

Taie o fâșie de material curat din tricoul tău și scufundă un capăt al materialului în apa murdară. Pune celălalt capăt într-un recipient gol, în care vrei să aduni apa filtrată.

Ține minte să păstrezi recipientul cu apă murdară la un nivel mai ridicat decât celălalt. După o vreme, vei vedea cum apa curată se scurge în recipientul gol. Desigur, această metodă are și un inconvenient: durează destul de mult.


În continuare, descoperă 7 metode eficiente pe care le folosesc psihologii pentru a scăpa de stres, apoi află care sunt cele 9 produse alimentare interzise din cauza ingredientelor lor.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>