Oamenii de știință au detectat un semnal bizar din miezul Pământului: Ce este, de fapt, fenomenul misterios

Oamenii de știință au făcut o descoperire interesantă despre nucleul Pământului. Aceștia au detectat o oscilație ciudată care are loc la fiecare 8,5 ani, în adâncurile de sub suprafața Pământului.

Prin studierea micilor schimbări în rotația Pământului, ei au descoperit că nucleul interior al planetei noastre ar putea fi înclinat în raport cu mantaua. Acest lucru înseamnă că nucleul interior este mai dens și mai greu în emisfera nord-vestică, ceea ce face ca acesta să se încline cu 0,17 grade față de mantaua planetei.

Această descoperire ar putea avea implicații semnificative pentru înțelegerea structurii interioare a Pământului și pentru modul în care activitatea seismică și câmpul magnetic afectează comportamentul nucleului.

Modelele tradiționale sugerau că nucleul se rotește de-a lungul aceleiași axe ca și mantaua datorită unei distribuții uniforme a densității. Cu toate acestea, noile descoperiri indică faptul că structurile de densitate din interiorul Pământului sunt destul de diverse, contestând această presupunere.

Cercetările sugerează că nucleul interior ar putea avea un unghi de rotație diferențială ușoară spre est, de mai puțin de un grad, și o aliniere greșită a axelor de simetrie între stratul de graniță mantaua inferioară/nucleu-manta și mantaua superioară.

Acest lucru înseamnă că straturile distincte ale Pământului nu sunt atât de staționare precum se credea anterior și că există schimbări notabile de densitate acolo unde nucleul interior se întâlnește cu straturile înconjurătoare. Acest lucru face ca nucleul Pământului să se clatine periodic.

Mai mult, această înclinare între nucleul interior și mantaua ar putea afecta, de asemenea, forma nucleului lichid și, în consecință, ar putea avea un impact asupra mișcării fluidului și a câmpului geomagnetic.

Este important de menționat faptul că cercetarea se află încă în stadii incipiente și sunt necesare mai multe lucrări pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă în adâncurile de sub suprafața Pământului.

Cu toate acestea, aceste descoperiri deschid noi căi de explorare și ar putea, potențial, să remodeleze înțelegerea noastră despre interiorul Pământului.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu