După 7 ani de pribegie prin sălbăticie, o oaie a revenit la fermă arătând ca un balot de lână

Prickles, o oaie din rasa Merinos care a fugit dintr-o fermă din Tasmania (cel mai mic stat din Australia) în timpul unor incendii de vegetație din 2013, a revenit acasă, probabil după ce a decis că a venit timpul să fie tunsă.

Potrivit lui Alice Gray, proprietara fermei, Prickles era doar un miel când a fugit, în urmă cu șapte ani. Incendiile de vegetație care au făcut ravagii atunci au pârjolit o bună bucată din terenul familiei, iar mielul a rămas izolat pe o tarla de câteva zeci de hectare.

Foto: Alice Gray

După ce proprietarii au reconstruit aproximativ 50 de kilometri de gard, oii i-a fost imposibil să se mai întoarcă.

Proprietarii fermei văzuseră oaia de câteva ori, aceasta apărând chiar și în imaginile surprinse de camere de supraveghere instalate pentru a monitoriza activitatea cerbilor, așa că știau că este în viață, dar nu se așteptau să se mai întoarcă vreodată la fermă. Ei bine, s-au înșelat.

Alice Gray a declarat pentru ABC.net.au că ea și familia sărbătoreau ziua de naștere a fiului ei, când au văzut oaia pribeagă. Se hotărâseră să facă un grătar în pădurea din spatele fermei, pentru o schimbare de peisaj în timpul autoizolării, moment în care au observat „ceva mare și alb”.

Foto: Alice Gray

Petrecerea s-a transformat brusc într-o goană după animalul rătăcit. După o scurtă cursă, oaia Pricklses a fost prinsă, însă nu părea nerăbdătoare să meargă acasă. În cele din urmă, proprietarii au reușit să încarce oaia în camionetă.

„Este pur și simplu rotundă. Este o bilă de lână mare și pufoasă. Pare foarte sănătoasă”, a spus Alice Gray despre Prickles, care a sărit peste câteva cicluri de tuns.

Oile care rămân netunse vreme îndelungată se pot alege cu probleme de sănătate, inclusiv cu reducerea capacității de reglare a temperaturii corpului, ceea ce le poate provoca supraîncălzirea și moartea.

Foto: Alice Gray

Însă Prickles este o oaie Merinos cu fața golașă, iar faptul că nu-i crește lână pe cap a ajutat-o ​​să supraviețuiască. Chiar și așa, rămâne multă lână pe restul corpului acestei oi rebele, iar pe data de 1 mai – ziua tunsului – se va ști cu exactitate cantitatea.

Cei de la ferma Gray organizează în prezent un concurs online în care participanții pot ghici ce greutate are lâna lui Prickes. Nu se știe dacă va doborî recordul mondial, dar pentru a intra în Cartea Recordurilor, „paltonul” său ar trebui să cântărească cel puțin 41.1 kilograme.

Prickles nu este singura oaie care a trecut prin astfel de aventuri.

În 2004, Shrek, un berbec din rasa Merinos din South Island, Noua Zeelandă, a devenit celebru datorită stratului său de lână gigantic, după ce a evadat din țarc și a scăpat de tunsoare timp de șase ani, ascunzându-se în peșteri.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu