O nouă numire în fruntea NASA: Cine este noul administrator adjunct care a depus jurământul cu mâna pe o carte de Carl Sagan?

O nouă numire în fruntea NASA: Cine este noul administrator adjunct care a depus jurământul cu mâna pe o carte de Carl Sagan?

Administratorul NASA Bill Nelson a anunțat o nouă numire în fruntea agenției spațiale americane. Charity Weeden este noul administrator adjunct pentru departamentul de tehnologie, politică și strategie (OTPS) al agenției.

Departamentul de tehnologie, politică și strategie, aflat la sediul NASA din Washington, se ocupă cu furnizarea de recomandări destinate conducerii agenției spațiale astfel încât să fie elaborate planuri strategice și investiviții.

Departamentul acoperă mai multe directorate de misiuni ale NASA, fiind implicat și în comunitatea spațială. Cercetătorii OTPS au în vedere zone-cheie în conformitate cu activitățile de la nivelul agenției și dezvoltă opțiuni cu scopul de a informa și ghida politicile.

A depus jurământul cu mâna dreapta pe o carte a lui Carl Sagan

„Atunci când am pus bazele departamentului de tehnologie, politică și strategie, scopul era să răspundem nevoii de recomandări strategice ce acoperă directoratele, centrele de misiuni și alte organizații pentru a ghida succesul NASA. Sunt încrezător că Charity și echipele OTPS ne vor ajuta să continuăm acea muncă importantă”, a spus Nelson, potrivit unui comunicat al agenției.

În stilul caracteristic al NASA, noul administrator adjunct a depus jurământul cu mâna dreaptă pe o carte a astronomului american Carl Sagan, mai precis romanul științifico-fantastic „Contact”.

Un veteran cu experiență de 23 de ani

Înainte să se alăture NASA, Weeden a fost vicepreședinte în cadrul companiei private Astroscale U.S., coordonând eforturile de sustenabilitate spațială pe termen lung și siguranța zborului spațial. Este, de asemenea, un veteran cu experiență de 23 de ani în cadrul Forțelor Aeriene Canadiene, cu mai bine de 2.000 de ore de zbor.

A fost printre altele și manager adjunct pentru rețeaua de supraveghere spațială americană din cadrul Comandamentului pentru Forțe Aeriene Spațiale ale SUA.

Weeden are o licență în inginerie mecanică la Colegiul Militar Regal din Canada și un masterat în științe spațiale de la Universitatea din Dakota de Nord.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu