O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate

O erupție puternică a avut loc recent pe Soare, provocând observarea unor pene radio în regiunea Pacificului. Erupțiile solare, care eliberează cantități mari de radiații electromagnetice, sunt declanșate atunci când energia magnetică se acumulează în atmosfera Soarelui.

Aceste erupții sunt clasificate în diferite clase în funcție de puterea lor, clasa X fiind cea mai intensă. Erupția recentă din 30 aprilie a fost clasificată ca o erupție M9.53, chiar sub clasa X.

În urma unor astfel de evenimente solare puternice, în regiunea Pacificului se produc frecvent pene radioelectrice, din cauza razelor X și a radiațiilor ultraviolete emise de Soare. Aceste radiații ajung pe Pământ cu viteza luminii și ionizează atmosfera superioară, creând un mediu dens care poate perturba semnalele radio.

În timpul evenimentului din 30 aprilie, semnalele radio sub 20 MHz au fost afectate în regiunile din Pacific timp de aproximativ 30 de minute. Această perturbare a fost observată pe partea luminoasă a Pământului în acel moment.

Activitatea Soarelui este în creștere pe măsură ce ne apropiem de maximul solar, perioada de activitate maximă în ciclul de 11 ani al Soarelui, indicată de apariția crescută a petelor solare.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu