În China, o gaură uriașă a înghițit un autobuz întreg, cu tot cu pasageri și câțiva pietoni

Într-un oraș din nord-vestul Chinei, a gaură enormă apărută subit în asfalt a înghițit un autobuz întreg, cu tot cu pasageri și câțiva pietoni, declanșând o explozie și ucigând nouă oameni, relatează agenția de presă Xinhua.

Imaginile înfățișează oamenii dintr-o stație de autobuz fugind de lângă șoseaua care se prăbușește, în timp ce vehiculul se scufundă pur și simplu în craterul iscat subit în stradă.

Foto: AFP

Pe măsură ce gaura s-a extins, mai mulți oameni au dispărut în ea, inclusiv un copil. Filmarea (inclusă în articol) arată că incidentul a declanșat o explozie în gaură.

Incidentul a avut loc la 13 ianuarie, în Xining, capitala provinciei Qinghai, potrivit televiziunii de stat CCTV. Până a doua zi, fuseseră deja declarate nouă decese.

A fost demarată o operațiune de căutare și salvare care a implicat peste 1.000 de oameni și 30 de vehicule, potrivit agenției Xinhua. S-a deschis o anchetă care va încerca să identifice cauzele accidentului.

Imaginile video publicate de televiziunea de stat înfățișau o persoană care era scoasă din gaură de către salvatori. Prăbușirea șoselei a făcut o gaură de 80 de metri pătrați, chiar în fața unui spital.

Cei 16 răniți au fost transportați la spital și se află într-o stare stabilă, a adăugat Xinhua, citând un oficial local al unității de urgențe. Anterior, Xinhua relatase că patru oameni erau dați dispăruți, deși CCTV nu a precizat numărul persoanelor dispărute.

În 2016, cel puțin trei oameni au căzut într-o groapă uriașă în zona centrală a provinciei Henan. Gaura a înghițit o porțiune din șosea și câțiva trecători.

O investigație inițială a arătat că incidentul ar fi putut fi cauzat de țevile de apă îngropate sub drum. Se pare că țevile s-au rupt din cauza ploii.

În 2013, zece oameni au murit după ce au căzut într-o gaură cu diametrul de zece metri care s-a deschis în fața porților unei fabrici din Shenzhen.


S-ar putea să te intereseze și:

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu