În China, o gaură uriașă a înghițit un autobuz întreg, cu tot cu pasageri și câțiva pietoni

Într-un oraș din nord-vestul Chinei, a gaură enormă apărută subit în asfalt a înghițit un autobuz întreg, cu tot cu pasageri și câțiva pietoni, declanșând o explozie și ucigând nouă oameni, relatează agenția de presă Xinhua.

Imaginile înfățișează oamenii dintr-o stație de autobuz fugind de lângă șoseaua care se prăbușește, în timp ce vehiculul se scufundă pur și simplu în craterul iscat subit în stradă.

Foto: AFP

Pe măsură ce gaura s-a extins, mai mulți oameni au dispărut în ea, inclusiv un copil. Filmarea (inclusă în articol) arată că incidentul a declanșat o explozie în gaură.

Incidentul a avut loc la 13 ianuarie, în Xining, capitala provinciei Qinghai, potrivit televiziunii de stat CCTV. Până a doua zi, fuseseră deja declarate nouă decese.

A fost demarată o operațiune de căutare și salvare care a implicat peste 1.000 de oameni și 30 de vehicule, potrivit agenției Xinhua. S-a deschis o anchetă care va încerca să identifice cauzele accidentului.

Imaginile video publicate de televiziunea de stat înfățișau o persoană care era scoasă din gaură de către salvatori. Prăbușirea șoselei a făcut o gaură de 80 de metri pătrați, chiar în fața unui spital.

Cei 16 răniți au fost transportați la spital și se află într-o stare stabilă, a adăugat Xinhua, citând un oficial local al unității de urgențe. Anterior, Xinhua relatase că patru oameni erau dați dispăruți, deși CCTV nu a precizat numărul persoanelor dispărute.

În 2016, cel puțin trei oameni au căzut într-o groapă uriașă în zona centrală a provinciei Henan. Gaura a înghițit o porțiune din șosea și câțiva trecători.

O investigație inițială a arătat că incidentul ar fi putut fi cauzat de țevile de apă îngropate sub drum. Se pare că țevile s-au rupt din cauza ploii.

În 2013, zece oameni au murit după ce au căzut într-o gaură cu diametrul de zece metri care s-a deschis în fața porților unei fabrici din Shenzhen.


S-ar putea să te intereseze și:

Ca să știi mai mult, citește „Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire”

Oricine poate fi nevoit să devină erou atunci când se confruntă cu un dezastru. Ca atare, trebuie să știi cum să bandajezi o rană, cum să înfrunți o furtună mortală sau cum să iei rapid decizii de viaţă sau de moarte după un accident. Deși nimeni nu poate fi pregătit pentru orice eveniment, oricine poate învăța lucrurile esențiale pentru propria supraviețuire și pentru a-i salva pe alții. Această carte te poate ajuta să rămâi în viaţă.

„Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire” se găsește cu reducere pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu