O femeie din Uganda s-a măritat cu trei bărbați deodată după un mariaj monogam eșuat

O femeie de 36 de ani din Uganda a făcut senzație în presa din țara sa după ce s-a măritat cu trei bărbați deodată, în urma eșuării unei relații monogame.

Fiică a unui pastor creștin din comunitatea Teso, Ann Grace Aguti este certată cu membrii clanului său de când a decis să-și ia mai mulți soți. Femeia și-a apărat opțiunea spunând că a fost căsătorită cu un singur bărbat, așa cum este obiceiul, dar soțul ei s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, relatează BBC.

Ann Grace Aguti este capul familiei. Foto: Sunday Vision

Și-a dorit „un soț tandru, iubitor, care să-mi satisfacă nevoile”, însă bărbatul s-a dovedit „inutil”. Așa că femeia l-a părăsit și s-a decis să-și încerce din nou norocul, de data aceasta cu mai mulți bărbați concomitent.

„Soțul meu era inutil și eu eram cea care câștiga pâinea în casă. Când l-am părăsit, am început să caut o persoană specială, însă nu am găsit-o, deoarece chiar și acum trebuie să-i hrănesc pe bărbații din viața mea. Prin urmare, caut în continuare”, a declarat Aguti pentru ziarul Sunday Vision.

Tatăl ei, pastorul Peter Ogwang, susține că, deși acum femeia este măritată cu trei bărbați, în trecut a avut și alți soți. El și sătenii l-au alungat pe unul dintre bărbați anul trecut, după ce acesta a atacat-o pe Ann cu o seceră.

Recent, pastorul a adunat comunitatea din Amugagara pentru a-i alunga din casa fiicei lui pe cei trei soți, susținând că nu aveau niciun drept să locuiască acolo. Însă femeia le-a spus tuturor că este adult și că ea însăși a ales să trăiască alături de trei soți.

„Tată, nu mai face urât și închide ușa după tine!” Sursa caricaturii: sde.co.ke

Cei trei soți ai lui Aguti – Richard Alich, văduv și polițist pensionat, John Peter Oluka, un țăran înstărit, și Michael Enyaku, un burlac bătrân – trăiesc fiecare în câte una dintre cele șase colibe al femeii și se pare că se înțeleg foarte bine.

Iau masa împreună și ascultă de toate instrucțiunile lui Aguti. O consideră capul familiei și o lasă să ia toate deciziile, inclusiv cele privitoare la ordinea conjugală.

„Avea o problemă la bicicletă, așa că m-am oferit să o repar. Lucrurile au avansat și m-am mutat aici. Locuiesc în coliba aceea”, a declarat Richard Alich pentru Sunday Vision, povestind despre modul în care a ajuns să fie împreună cu Aguti.

Femeia a apărut pe rima pagină a ziarului ugandez Sunday Vision. Foto: The Guardian Nigeria

„Am întâlnit-o lângă o mlaștină unde îmi pășteam vacile și i-am spus în glumă să mă ia și pe mine ca soț – și asta a fost totul. Mi-a oferit o colibă. Trăim în armonie de aproape un an. Nu am nicio problemă cu ceilalți soți. Consensul între noi este că mămica (Aguti) ia toate hotărârile”, a adăugat al doilea soț, John Peter Oluka.

Pastorul a reușit să-i evacueze pe cei trei soți din complexul fiicei sale, însă numai temporar. Căpetenia satului a spus că bărbații nu i-au fost prezentați, așa că, dacă vor să se întoarcă, trebuie să-și facă rost de acte de identitate și să se prezinte la autoritățile locale.

Bărbații au plecat, însă au jurat că se vor întoarce, iar în urmă cu câteva săptămâni Michael Enyaku s-a mutat deja înapoi în coliba sa.

Aguti, care își câștigă existența vânzând mâncare, este însărcinată în patru luni, așteptând nașterea celui de-al patrulea său copil. Nu este clar cine este tatăl copilului, fiindcă Michael Enyaku nu este singurul care susține că copilul este al său.


În continuare, citește despre Ziona, bărbatul cu 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți, apoi descoperă cazul ieșit din comun al lui Mariam, femeia care a născut 44 de copii.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Citește în continuare

Lasă un comentariu