O femeie din China și-a vândut copiii ca să-și cumpere un telefon nou

O femeie din China a fost arestată recent după ce investigația poliției a scos la iveală faptul că și-a vândut copiii, gemeni în vârstă de un an, pentru suma de 65.000 de yuani (aproximativ 8.300 de euro) ca să-și plătească datoriile și să-și cumpere un telefon nou.

Potrivit AsiaOne, femeia, care are puțin peste 20 de ani, a afirmat că a recurs la acest gest deoarece era „falită și cu datorii mari”.

Cei doi copii au fost recuperați după ce poliția a identificat cuplurile care i-au cumpărat. Foto: Weibo

Numită Ma, femeia a afirmat că părinții ei au fost furioși pe ea pentru că a rămas însărcinată înainte de căsătorie și au refuzat s-o ajute să-și crească copiii. Totodată, tatăl, cunoscut numai ca Wu, a declarat răspicat că nu voia să aibă nimic de-a face cu copiii.

Nu este clar cum a reușit femeia să găsească clienți pentru o asemenea „afacere”, însă publicația singaporeză ZaoBao relatează că poliția a aflat despre această tranzacție șocantă în timp ce investiga un caz similar.

Citește și 5 dintre cele mai rele mame din istorie

După ce a extins ancheta, poliția a aflat că micuții fuseseră cumpărați de două cupluri diferite din provincia Anhui: unul din Fuyang și altul din Suzhou, pentru suma totală de 65.000 de yuani, adică puțin peste 8.300 de euro.

Tatăl copiilor, care se pare că nici măcar nu era prezent când aceștia s-au născut, și-a făcut apariția numai după vânzarea lor, cerându-i femeii partea sa de bani.

Foto: Weibo

Ma le-a declarat polițiștilor că a împărțit banii cu tatăl copiilor, apoi ea și-a folosit partea pentru a-și plăti datoriile bancare și pentru a-și cumpăra un smartphone nou. Wu, în schimb, a folosit banii pentru a-și plăti datoriile la jocuri de noroc.

Poliția a reușit să ia urma copiilor în Anhui și i-a plasat în grija părinților lui Ma. Părinții iresponsabili au fost arestați și ar putea face ani grei de închisoare. La momentul arestării, cei doi cheltuiseră toți banii obținuți de pe urma vânzării gemenilor lor.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu