O femeie a înghițit accidental un „tub de vomitat” de 30 cm. folosit la slăbit

Inserarea unor tuburi lungi de plastic în esofag pentru a-și provoca voma este o modă nesănătoasă printre fetele din China. Recent, o tânără de 22 de ani a devenit prima care a înghițit în mod accidental un astfel de tub emetic.

Xiao Lu, o fată de 22 de ani din Guangzhou, a mers la un spital local la începutul lunii decembrie și le-a spus doctorilor că a înghițit accidental un pai pentru băut. Obiectul intrase prea adânc, așa că doctorii au făcut o radiografie a tractului gastrointestinal superior și au descoperit un tub lung și gros în esofagul femeii, relatează Times Now News, citând China Press.

Foto: China Press

Obiectul avea diametrul de 1.9 centimetri și lungimea de 30 de centimetri, fiind prea lung și gros ca să fie un pai de băut, așa că doctorii au luat-o la întrebări pe femeie.

Prinsă cu minciuna, Xiau Lu le-a spus doctorilor că a cumpărat tubul online, drept ajutor pentru slăbit. Își introducea tubul în esofag ca să-și provoace senzația de vomă după ce mânca, asigurându-se că hrana nu era asimilată.

Metoda a funcționat bine până într-o zi, când a înghițit accidental întregul tub. Radiografia a arătat că partea de jos a tubului ajungea până în stomacul femeii, apăsând pe peretele stomacal, în timp ce celălalt capăt se afla lângă laringe.

Doctorul a scos tubul prin laparoscopie și mai târziu i-a făcut o gastroscopie, care a arătat că femeia suferea de ulcerații la peretele stomacal și la esofag.

Foto: China Press

Zhang Hanyu, șef al secției de urgențe a spitalului Prietenia din Beijing, a declarat că aceste tuburi emetice controversate sunt din ce în ce mai populare printre tinerele chinezoaice care vor să slăbească.

Însă folosirea lor implică riscuri: probleme gastroesofagiene și faringiene, vătămări ale mucoasei și chiar și probleme neurologice, cum ar fi mișcări involuntare ale mâinilor și picioarelor. Doctorul a spus că este primul caz în care un „tub pentru vomitat” a fost înghițit în mod accidental.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu