O femeie a făcut infarct încercând să-i explice fiului ei o problemă de matematică

Datoria de părinte poate fi destul de grea și poate fi frustrant să ajuți un copil să își facă temele, dar iată că, potrivit acestei știri din China, îți poate amenința chiar viața.

O femeie în vârstă de 36 de ani s-a enervat atât de tare încercând să-i explice fiului ei cum să rezolve o problemă de matematică pe care copilul nu o înțelegea, încât a suferit un infarct.

Foto: Pixabay

Femeia, menționată de presa chineză drept „doamna Wang”, a trebuit să fie dusă de urgență la spital pe 1 noiembrie, după ce a suferit un infarct în timp ce făcea temele cu fiul ei în vârstă de nouă ani.

Femeia îi explica o problemă de matematică și a devenit atât de frustrată că băiatul nu înțelegea, încât i-a cedat inima.

„I-am explicat problema de multe ori, dar tot nu a înțeles-o. Eram atât de furioasă, încât am crezut că o să explodez. Deodată, am început să am palpitații și nu mai puteam respira normal”, le-a spus Wang reporterilor chinezi.

Din fericire, femeia și-a dat seama imediat că i se întâmplă ceva grav și l-a chemat pe soțul ei, care a dus-o la spital. Acolo, doctorii au diagnosticat-o cu infarct miocardic și i-au spus că a avut noroc că a ajuns la spital atât de repede.

Tânăra mamă a fost atât de surescitată, încât a suferit un infarct. Foto: Weibo

„A ajuns la timp. Dacă ar fi întârziat, i-ar fi putut ceda inima”, a spus doctorul Yang Xiaoxue.

Wang, care îl ajută pe fiul ei la teme în fiecare zi, a recunoscut că devenea adeseori exasperată de greutatea cu care acesta înțelegea unele dintre lucrurile pe care i le explica, însă nu și-a imaginat niciodată că furia ei avea să aibă consecințe atât de grave asupra sănătății ei.

Frustrarea și furia i-au declanșat infarctul, însă probabil că acesta are și alte cauze, cum ar fi o alimentație proastă și un stil de viață sedentar.

„Acest lucru li se întâmplă și părinților tineri. Dacă nu din cauza unei diete dezechilibrate, atunci din cauza emoțiilor puternice. Cei mai mulți pacienți cu astfel de probleme sunt mame tinere”, a spus doctorul Xiaoxue.


S-ar putea să te intereseze și:

Ca să știi mai mult, citește cartea „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

Comandă „China în zece cuvinte” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>