O companie japoneză a adoptat pisici pentru a reduce stresul angajaților. Rezultatele sunt excelente!

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai putea să îți iei animalul de companie la locul de muncă în fiecare zi. Ei bine, angajații acestei companii japoneze nu trebuie să-și imagineze. Au voie să-și ia animalele la muncă în fiecare zi, și unele dintre ele locuiesc acolo.

Metoda lor de relaxare din această țară celebră pentru cetățenii ei dependenți de muncă și afectați de anxietate merită povestită. Așadar, iată încă o dovadă că oamenii și animalele sunt parteneri naturali și că se pot ajuta reciproc.

1. Birourile de la Ferray Corporation, o companie IT din Tokyo, arată ca orice alt loc de muncă modern, cu excepția unui amănunt: sunt pline de pisici.

2. Managerii companiei erau îngrijorați de nivelurile de stres ale angajaților. Știau că prezența animalelor poate ajuta la reducerea anxietății, însă, cum în Tokyo există multe apartamente minuscule, proprietarii acestora interzic animalele de companie.

3. Așa că managerii au venit cu o idee: să-și plătească angajații să adopte sau să salveze pisici. Pisicile trăiesc în birouri, iar pentru angajați este ușor să intre în contact cu ele și să-și ia doza zilnică de drăgălășenie.

Citește și 10 curiozități despre pisici, companionii noștri capricioși

4. Ideea a captat imediat atenția angajaților. Mulți s-au alăturat proiectului și au primit 5.000 de yeni (aproximativ 190 de lei), pentru fiecare pisică pe care o salvau sau o adoptau. Unii au adoptat chiar mai multe pisici!

5. Soluția a fost încununată de succes. Managerii au raportat că productivitatea a crescut, nivelul de stres a scăzut și comunicarea la birou s-a îmbunătățit substanțial.

6. Însă nu doar oamenii au beneficiat de pe urma programului. Pisicile duc acum o viață sigură și confortabilă, departe de pericolele de pe stradă, și au o casă și o familie mai mare decât și-ar fi putut imagina.

Ce soluție benefică! Crezi că și alte companii ar trebui să adopte ideea? Spune-ne părerea ta în secțiunea pentru comentarii!


În continuare, citește despre firma din China care și-a obligat angajații să se târască pe străzi fiindcă nu au atins ținta de vânzări, apoi descoperă Inemuri, arta japonezilor de a dormi la serviciu.

Ca să știi mai mult, citește „Viața unui sclav american”

Fost sclav, aboliționist înflăcărat, scriitor strălucitor, redactor de ziar și orator plin de elocvență, ale cărui discursuri au aprins cauza aboliționismului, Frederick Douglass (1818–1895) a avut o viață uluitoare. Copilăria și tinerețea i-au fost dominate de abuzuri fizice, de lipsuri și tragedii, dar printr-o tărie de caracter rar întâlnită, Douglass a reușit să depășească aceste obstacole pentru a deveni un reprezentant de frunte al semenilor săi. În „Viața unui sclav american”, care reprezintă cea mai citită și mai citată dintre operele sale, Douglass oferă descrieri explicite ale propriei copilării și ale experiențelor înfiorătoare din perioada sclaviei, precum și o relatare incitantă a evadării sale dramatice din Sudul sclavagist.

„Viața unui sclav american” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

7 comentarii la „O companie japoneză a adoptat pisici pentru a reduce stresul angajaților. Rezultatele sunt excelente!”

  1. Excelenta idee! Ar trebui preluata peste tot (firme private, institutii de stat, etc) si in Romania. Ar reduce stresul angajatilor si s-ar diminua considerabil numarul imbolnavirilor generate de stres.

    Răspunde

Lasă un comentariu