O capră a câștigat alegerile pentru primăria unui oraș din SUA

O capră în vârstă de trei ani, botezată Lincoln, a devenit primul animal care va ocupa funcția onorifică de primar al orașului Fair Heaven, din statul american Vermont. Capra a fost aleasă pentru această funcție, pe care o va ocupa timp de un an, în cadrul unei adunări a cetățenilor.

Lincoln își va prelua atribuțiile la 12 martie. Scrutinul, în care au fost înscrise 16 animale, a fost deschis tuturor, însă cei mai mulți contracandidați au fost câini și pisici. De asemenea, la alegeri a participat și o rozătoare pe nume Crystal.

Primarul Lincoln va trebui să defileze la zilele festive ale orașului

Lincoln, cu ale sale 13 voturi, a ieșit câștigător în fața câinelui Sammie, care a primit 10 voturi. Ceilalți contracandidați au obținut, cumulat, 30 de voturi.

În timpul mandatului său, capra va trebui să participe la evenimente locale, cum ar fi defilări în zilele festive, când va purta o cocardă confecționată special pentru primarul cu copite.

Fair Haven, un orășel cu doar 2500 de locuitori, situat aproape de New York, nu are un primar uman. Managerul orașului, Joseph Gunter, a afirmat că a auzit despre un alt oraș care a organziat astfel de alegeri și s-a gândit că aceasta ar fi o bună modalitate să strângă fonduri pentru construirea unui loc de joacă în localitate.

A reușit să strângă doar 100 de dolari (vânzând bilete de 5 dolari ca taxă de intrare), dar a obținut alte beneficii.

„A fost o modalitate foarte bună prin care copiii din clasele primare au învățat despre procesul alegerilor locale”, a afirmat acesta, citat de Huff Post.


În continuare, descoperă alte 5 animale care au candidat la alegeri pentru funcții publice, iar apoi citește 7 curiozități despre capre, primele animale domesticite.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.
Cartea „Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

  • >