O capră a câștigat alegerile pentru primăria unui oraș din SUA

O capră în vârstă de trei ani, botezată Lincoln, a devenit primul animal care va ocupa funcția onorifică de primar al orașului Fair Heaven, din statul american Vermont. Capra a fost aleasă pentru această funcție, pe care o va ocupa timp de un an, în cadrul unei adunări a cetățenilor.

Lincoln își va prelua atribuțiile la 12 martie. Scrutinul, în care au fost înscrise 16 animale, a fost deschis tuturor, însă cei mai mulți contracandidați au fost câini și pisici. De asemenea, la alegeri a participat și o rozătoare pe nume Crystal.

Primarul Lincoln va trebui să defileze la zilele festive ale orașului

Lincoln, cu ale sale 13 voturi, a ieșit câștigător în fața câinelui Sammie, care a primit 10 voturi. Ceilalți contracandidați au obținut, cumulat, 30 de voturi.

În timpul mandatului său, capra va trebui să participe la evenimente locale, cum ar fi defilări în zilele festive, când va purta o cocardă confecționată special pentru primarul cu copite.

Fair Haven, un orășel cu doar 2500 de locuitori, situat aproape de New York, nu are un primar uman. Managerul orașului, Joseph Gunter, a afirmat că a auzit despre un alt oraș care a organziat astfel de alegeri și s-a gândit că aceasta ar fi o bună modalitate să strângă fonduri pentru construirea unui loc de joacă în localitate.

A reușit să strângă doar 100 de dolari (vânzând bilete de 5 dolari ca taxă de intrare), dar a obținut alte beneficii.

„A fost o modalitate foarte bună prin care copiii din clasele primare au învățat despre procesul alegerilor locale”, a afirmat acesta, citat de Huff Post.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.


În continuare, descoperă alte 5 animale care au candidat la alegeri pentru funcții publice, iar apoi citește 7 curiozități despre capre, primele animale domesticite.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „O capră a câștigat alegerile pentru primăria unui oraș din SUA”

Lasă un comentariu