VIDEO O balenă a încercat să „înghită” un ghid turistic sud-african

Când Iona a fost înghițit de balenă, a durat trei zile și trei nopți până să fie eliberat pe o plajă. Din fericire pentru Rainer Schimpf, în vârstă de 51 de ani, care s-a trezit prins în fălcile unei balene uriașe, încercarea prin care a trecut nu a avut astfel de proporții biblice.

Ghid turistic și instructor de scufundări, Rainer Schimpf a descris momentul ca fiind învăluit în întuneric, pe măsură ce capul și trunchiul i-au fost prinse brusc de o balenă Bryde care se hrănea și înghițea tot ce îi ieșea în cale.

Rainer Schimpf în ocean, imediat după ce a fost înhățat de balena Bryde

„Nu am avut timp de frică sau alte emoții. Mi-am dat seama imediat de ceea ce se întâmplă. Mi-am dat seama că o era o balenă și mi-am ținut respirația, presupunând că avea să se scufunde și să-mi dea drumul în adâncurile Oceanului Indian”, a declarat bărbatul pentru The Telegraph.

Schimpf făcea scufundări cu doi colegi la aproximativ 40 de kilometri de coastă, în apropierea portului Elizabeth. Fotograful încerca să capteze imagini cu un banc de sardine, în timp de gâștele de mare, pinguinii, focile, delfinii, balenele și rechinii încercau să se hrănească cu acești pești.

Ca să înregistreze cele mai bune imagini, bărbatul se aventurase în mijlocul bancului de pești. Deodată, cei care îl însoțeau și-au dat seama că se întâmpla un lucru neobișnuit.

Din adâncuri a ieșit o balenă Bryde, cu fălcile larg deschise. În acea clipă, Schimpf s-a trezit captiv în fălcile mamiferului.

„Am simțit o presiune enormă în jurul taliei și cred că în acel moment balena și-a dat seama că făcuse o greșeală. Pe măsură ce balena s-a întors într-o rână, și-a deschis ușor gura ca să-mi dea drumul și am ieșit din gura animalului odată cu tone de apă, în timp ce balena înghițea peștii care îi rămăseseră în gură”, a adăugat Schimpf.

Rainer Schimpf, în vârstă de 51 de ani, lucrează ca ghid turistic în Africa de Sud de peste 15 ani

Incidentul a fost văzut dintr-o barcă aflată în apropiere, în care se aflau Heinz Toperczer, fotograf, și Silke Schimpf, soția bărbatului prins în gura balenei. Cei doi au privit cu groază desfășurarea evenimentelor.

Cum totul a durat numai două secunde, cei doi nu și-au dat seama pe deplin de cele întâmplate până când Schimpf nu a ieșit din apă, având încă în mâini camera de filmat subacvatică.

În mod incredibil, experiența nu l-a zguduit prea tare pe bărbat, și, după ce s-a asigurat că nu era rănit, a plonjat înapoi în apă, în căutarea bancului de sardine.

„Seara când ne-am întors, Heinz a verificat imaginile și abia atunci mi-am dat seama cât de norocos sunt că am scăpat teafăr. În câteva secunde poți deveni pradă, în câteva secunde se decide supraviețuirea ta – totul durează numai câteva secunde”, a adăugat Schimpf.

Schimpf a spus că „în mod sigur, nu este vorba de un atac.

„Balena urmărea peștii, iar eu m-am nimerit la locul nepotrivit. Am fost victimă colaterală și sunt sigur că totul a fost la fel de înspăimântător și pentru balenă”, a adăugat bărbatul.

Balenele Bryde pot atinge lungimea de 17 metri și o greutate de 30 de tone. Vânează crevete, crabi, heringi, macrou, sardine și anșove printre alte soiuri de pești, atacând bancurile mari și înotând aproape de suprafață ca să se hrănească.

Aceste balene trăiesc în oceanele Pacific, Atlantic și Indian și călătoresc singure sau în grupuri mici, de maximum patru indivizi.

Povestea lui Iona este una dintre cele mai cunoscute povești biblice. Profetul îl sfidează pe Dumnezeu și este înghițit de o balenă în timpul unei furtuni violente. Cât timp se află în balenă, Iona se căiește și apoi este aruncat pe țărm.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu