Noi simulări arată cum se strecoară virusul HIV în nucleul celulei

Oamenii de știință de la Universitatea din Chicago au realizat un studiu care face lumină asupra modului în care virusul HIV intră în nucleul unei celule.

Utilizând simulări pe calculator, cercetătorii au descoperit că capsida HIV, care este capsula ce conține materialul genetic al virusului, intră în nucleu prin inserarea mai întâi a capătului său mai mic și prin alunecarea treptată prin porii nucleului. Atât flexibilitatea capsidei, cât și structura porilor joacă un rol în procesul de infiltrare.

Aceste noi cunoștințe despre mecanismul de intrare a virusului ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente terapeutice țintite. Studiul oferă, de asemenea, o simulare cuprinzătoare a complexului de pori nucleari, care este important pentru diverse procese biologice.

Cercetarea a fost realizată de Arpa Hudait, membru al laboratorului lui Gregory Voth de la UChicago, specializat în simularea atacurilor virale asupra celulelor. Descoperirile echipei oferă informații valoroase despre procesele biologice complexe care implică HIV și nucleul celular.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu