Un vraci din Nigeria, ucis încercând să demonstreze eficiența vrăjilor antiglonț

Oamenii apelează dintotdeauna la persoane înzestrate cu puteri așa-zise miraculoase, pentru a-și rezolva problemele. Fie că este vorba de boli, de relații conflictuale sau de obținerea protecției divine, vracii din toate culturile promit rezolvări rapide și eficiente.

Dar, uneori, acești vraci care promit marea cu sarea cad pradă propriilor metode. Asta i s-a întâmplat, în iulie 2018, unui vraci din Nigeria, care și-a provocat singur moartea încercând să-și demonstreze capacitățile extraordinare.

Un incident fermecat

vraci_nigerian_01
Un vraci african, fotografiat în timp ce-și prepara poțiunile magice

Vraciul Chinaka Adoezuwe a fost contractat de un bărbat pe nume Chukwudi Ijezie pentru a dezvolta o amuletă care să-l protejeze de gloanțe.

Vraciul, în vârstă de 26 de ani, s-a apucat imediat de lucru și în scurt timp l-a anunțat pe Chukwudi Ijezie că produsul este gata. L-a chemat pe client să testeze amuleta, pentru a-și da seama de eficiența ei.

Dar Ijezie a refuzat să se lase împușcat pentru a se convinge. Convins că amuleta este perfect funcțională și nevrând să-și dezamăgească clientul, vraciul a decis să-și asume el rolul de cobai. Și-a pus amuleta la gât și i-a dat lui Ijezie un pistol.

I-a cerut să se poziționeze la o anumită distanță, iar apoi să tragă. Clientul s-a conformat, a țintit bine și a tras în vraci.

Așa cum era de așteptat, gloanțele l-au străpuns pe Adoezuwe, care a murit pe loc. Purtătorul de cuvânt al poliției nigeriene, Andrew Enwerem, a declarat că, în urma incidentului, Ijezie a fost arestat sub acuzația de crimă.

Un popor superstițios

vraci_nigerian_02
Până și polițiștii nigerieni cred în amuletele antiglonț

Majoritatea oamenilor din Nigeria, la fel ca cei din multe state africane, cred în superstiții. Ei apelează frecvent la vraci și ritualuri pentru a se vindeca de boli, pentru a obține prosperitatea, pentru a îndepărta forțele malefice sau pentru a influența diverse evenimente.

Nigerienii cred atât de mult în aceste metode, încât până și polițiștii locali spun că au mai multă încredere în amuletele antiglonț decât în armura corporală.

Tot în iulie 2018, un bărbat de 27 de ani a murit după ce a băut o „poțiune de respingere a gloanțelor” și a lăsat mai mulți oameni să tragă în el. Vraciul care i-a vândut licoarea miraculoasă a fost acuzat de omucidere.

De asemenea, în 2003, un alt vraci din Nigeria a fost împușcat în cap în timp ce verifica dacă amuletele antiglonț pe care le vindea unui client erau funcționale. Deloc surprinzător, a murit pe loc.

O credință răspândită

vraci_nigerian_03
Mulți africani apelează la serviciile vracilor

Nigeria nu este singura țară africană în care lumea crede în puterea amuletelor de a respinge gloanțele. În 2001, un bărbat din Ghana și-a uns trupul timp de două săptămâni cu un amestec de ierburi creat de un vraci.

Amestecul trebuia să funcționeze ca un scut antiglonț, dar, bineînțeles, lucrurile nu au stat deloc așa. Bărbatul credul a decedat pe loc, străpuns de un glonț.

Furioși, sătenii l-au atacat pe vraci. Erau la un pas de a-l linșa, când unul dintre bătrânii satului i-a sărit în ajutor și l-a salvat.


În continuare, descoperă țara în care o înmormântare durează câțiva ani, apoi află mai multe despre istoria magiei, de la „lucrarea diavolului” la distracția telespectatorilor.

Ca să știi mai mult, citește „Cei trei magi periculoși: Osho, Gurdjieff, Crowley”

Cei mai periculoși magi de la Iisus încoace, gurul sexului, ambasadorul Iadului, Diavolul negru din Ashkbabad, regele depravării și cel mai pervers om din lume. Acestea au fost doar unele dintre denumirile atribuite celor trei figuri spirituale notorii ale secolului XX: Osho, G. I. Gurdjieff şi Aleister Crowley. În afara controverselor și scandalurilor care se țes în jurul acestora, autorul argumentează că, totuși, acești oameni cu tendințe egocentrice erau străluciți gânditori și maeștri extraordinari în arta lor.

„Cei trei magi periculoși: Osho, Gurdjieff, Crowley” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu