O familie din Mexic a descoperit că motanul casei ducea o viață dublă, având un al doilea nume și alți proprietari

O familie din Mexic a descoperit recent că pisica ducea o viață dublă, adică avea o a doua casă, un nume diferit și alți proprietari la numai câteva blocuri distanță.

Pisicilor le place să fie independente, așa că, atunci când pisica Pixi lipsea de acasă mai mult decât de obicei, Mary Lore Bara presupunea că animalul vâna păsări pe acoperiș și trecea prin tot felul de aventuri pe străzile din Tamaulipas, Mexic.

Motanul „s-a dat de gol” venind acasă cu o zgardă nouă. Foto: Mary Lore Barra / Facebook

Nu și-a imaginat nicio clipă că Pixi își petrecea timpul cu o altă familie, ai cărei membri credeau și ei că sunt singurii proprietari ai animalului. Însă viața dublă a lui Pixi a ieșit accidental la iveală luna trecută, când pisica s-a întors în locuința familiei Bara purtând o zgardă nouă.

Într-o postare pe Facebook care a devenit virală, Mary a explicat că Pixi avea obiceiul să plece des de acasă în ultimii doi ani, dar a aflat unde mergea pisica numai luna trecută, când felina s-a întors acasă având la gât o zgardă nouă.

Bănuind că pisica era îngrijită de încă o familie, Mary a scris un bilet și l-a pus sub zgardă, după care a așteptat ca Pixi să se facă din nou dispărut.

„Numele lui este Pixi și cred că are două case, ha, ha!”, spunea biletul lui Mary.

Pixi/Huarache și una dintre stăpânele sale. Foto: Mary Lore Barra / Facebook

După o vreme, pisica s-a întors cu un bilet nou sub zgardă. Biletul spunea:

„Aici îl cheamă Huarache, se pare că chiar are două case, ha, ha. Salutări! Semnat: Ceilalți părinți ai pisicii.”

Astfel, Pixi a devenit singura formă de comunicare între cele două familii, care se pare că locuiesc în același cartier, la o distanță de câteva blocuri.

Cele două familii au început să schimbe mesaje folosind pisica drept mesager. Foto: Mary Lore Barra / Facebook

Cele două familii continuă să împartă pisica și păstrează legătura prin bilețele.  Povestea pisicii cu viață dublă a devenit virală pe platformele sociale, după ce Mary Lore Barra a postat pe Facebook întreaga istorie, alături de fotografii cu Pixi/Huarache și cu biletele schimbate cu cealaltă familie.


Dacă ți-a plăcut acest articol, citește și:

Ca să știi mai mult

Până când a apărut această carte, republicată de nenumărate ori, unica mărturie referitoare la cucerirea Americii era cronica scrisă de spaniolii victorioși. Miguel León-Portilla a pus laolaltă, cu o incomparabilă iscusință, textele traduse din limba nahuatl în spaniolă de Ángel María Garibay pentru a ne oferi viziunea celor învinși: cum au văzut indienii din Tenochtitlan, Tlatelolco, Texcoco, Chalco și Tlaxcala lupta împotriva conchistadorilor și nimicirea finală a lumii aztece. Enumerare a semnelor care au anunțat dezastrul, descriere a înaintării lui Cortés, cronică a luptei eroice a vechilor mexicani în apărarea culturii și a vieții lor, elegie a unei civilizații care s-a pierdut pentru totdeauna, „Conchistadorii prin ochii aztecilor” este o carte clasică și o lectură indispensabilă.

Comandă cartea „Conchistadorii prin ochii aztecilor” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu