Neopalpa donaldtrumpi, molia botezată după Donald Trump

Descoperită în 2017, Neopalpa donaldtrumpi este o creatură care se găsește în unele părți din California (SUA) și Baja California (Mexic). Datorită coroanei sale de solzi aurii care seamănă oarecum cu frizura lui Donald Trump, a fost numită după președintele SUA.

Se pare că natura pune accent pe acest aspect la fel de mult ca omul. Neopalpa donaldtrumpi are pe cap un strat de solzi gălbui care arată foarte familiar pentru oricine a urmărit măcar o dată știri din SUA.

Molia Neopalpa donaldtrumpi. Foto: Vazrick Nazari

În imaginea de mai sus, micuța creatură pare chiar să gesticuleze carismatic. O molie cu multă energie!

Tocmai de aceea, când a descoperit specia, biologul Vazrick Nazari a știut exact ce să facă.

„Având această înfățișare, fiind prezentă în SUA și în Mexic și trăind într-un habitat fragil care are nevoie de conservare, chiar nu am avut altă opțiune decât să o numesc după președinte”, a spus Nazari, potrivit CNN.

Donald Trump. Foto: Reuters

Specia „prezidențială” a fost descrisă științific în 2017. Cu anvergura aripilor de cel mult 12 milimetri, aceste molii pot fi găsite în regiunea în care Donald Trump a anunțat că va ridica un zid pentru a opri trecerea ilegală a mexicanilor în SUA.

Nazari a spus că a ales numele pentru a aduce în atenția publicului provocările de conservare.

„Sper să atrag atenția publicului asupra importanței conservării habitatelor fragile din Statele Unite care încă au specii nedescoperite și amenințate și să generez interes pentru microfauna neglijată din America de Nord”, a spus el.

La momentul botezării speciei, Nazari și-a exprimat speranța că Donald Trump va aprecia inițiativa.

Fazanul auriu de la Hangzhou Safari Park, din China. Foto: People’s Daily Online

„A avea o specie numită după tine este aproape întotdeauna o onoare, din moment ce numele tău devine nemuritor în literatura științifică”, a spus Nazari.

Fazanul comparat cu Donald Trump

Molia Neopalpa donaltrumpi nu este singurul animal care a intrat în atenția publicului datorită asemănării cu liderul american. O altă ființă care a stârnit senzație cu „frizura” sa este fazanul auriu de la Safari Hangzhou, din China.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Neopalpa donaldtrumpi, molia botezată după Donald Trump”

  1. Dezgustator atat numele cat si intentia. Ma intreb oare pot americanii face si ceva de Doamne-ajuta in ziua de azi? stii, nu doar sa te scarbeasca ci si ceva constructiv si bine realizat poate cum ar fii sa dispara de pa suprafata pamantului sa mai supere pe nimeni?

    Răspunde

Lasă un comentariu