Mistreții au împrăștiat într-o pădure cocaină în valoare de 20.000 de euro

După ce în 2018 un albanez a fost ucis într-un conflict între interlopi, poliția italiană a început să urmărească un grup de patru bărbați, pe care îi suspecta de trafic de droguri. Știind că polițiștii sunt pe urmele lor și nevoind să fie prinși cu marfa asupra lor, traficanții au decis să ascundă cocaina într-o zonă rurală din Italia.

Locul ales a fost o pădure din apropierea localității Montepulciano, din Toscana. Traficanții au îngropat pachetul acolo, așteptând un moment de neatenție din partea autorităților, ca să-și poată recupera marfa.

Mistret 01
Polițiștii supravegheau deja suspecții, însă mistreții au fost cei care le-au dat „lovitura” decisivă. Foto: thelocal.it

Planul părea bun, dar a fost dat peste cap de o turmă de porci mistreți. Scurmând după hrană, animalele au descoperit punga sigilată, care conținea cocaină în valoare de 20.000 de dolari.

Curioși, mistreții au sfâșiat punga și au împrăștiat drogurile prin pădure. Polițiștii au aflat de întâmplare după ce au interceptat conversațiile dintre traficanți, în care aceștia se plângeau de paguba suferită. Imediat, cei patru (trei albanezi și un italian) au fost arestați.

Drogurile veneau din Perugia și urmau să fie vândute în orașul Arezzo, din Toscana. Potrivit Fox News, grupul de traficanți fusese foarte prolific înainte de arestare, vânzând două kilograme pe lună la prețul de 80-100 de euro gramul.

Mistreții au ajutat la prinderea traficanților

Investigația a pornit de la uciderea unui tânăr albanez în vârstă de 21 de ani într-o dispută legată de droguri, în septembrie 2018. Autoritățile italiene s-au sesizat imediat, iar un grup de cetățeni albanezi care aveau legături cu victima a intrat în vizorul poliției.

Mistreti padure
În ultimii ani, mistreții s-au înmulțit foarte mult în Italia. Foto: blingnews.com

În cele din urmă, după un an de investigații, polițiștii au aflat că unul dintre membrii bandei folosea un club de noapte din orașul Arezzo pentru a vinde drogurile.

Având nevoie de probe clare pentru a obține condamnări, oamenii legii au înregistrat și interceptat convorbirile telefonice dintre suspecți.

Așa au aflat de distrugerea provocată de mistreți, care au contribuit, fără să vrea, la obținerea probelor de care polițiștii aveau nevoie pentru a-i aresta pe cei patru.


În timp ce mistreții din Italia ajută la prinderea traficanților, alte animale participă fără să vrea la transportul de substanțe interzise: Porumbelul „stupefiant”, prins cărând 178 de pastile de ecstasy.

Ca să știi mai mult, citește „Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură”

Andrei Oișteanu realizează un studiu exhaustiv cu privire la descrierea experiențelor narcotice și stupefiante ale oamenilor de cultură din spațiul românesc. Un amplu studiu, deopotrivă de antropologie culturală și de istorie a mentalităților, primul de o asemenea anvergură întreprins pe terenul culturii române, unde tematica folosirii narcoticelor, un tabu până în 1990, continuă sa fie abordată în genere cu rezerve și documentarea întimpină serioase dificultăți. Narcotice în cultura română este o carte curajoasă care va modifica probabil configurația câtorva capitole din istoria literaturii române.

„Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură” se găsește cu reducere pe Cartepedia, eMag sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu