Protejați prin lege, porcii mistreți au invadat străzile orașului Haifa

Haifa, un oraș din nordul Israelului, este invadat de porci mistreți, după ce primărița Elinat Kalissch-Rotem, aleasă în noiembrie 2018, a interzis vânarea lor.

Al treilea oraș ca mărime din Israel, cu 300.000 de locuitori, Haifa este situat la poalele Muntelui Carmel, unde trăiesc mistreți, vulpi, șacali și alte animale sălbatice, toate protejate de legea israeliană.

Mistreti Haifa 3
Foto: timesofisrael.com

De zeci de ani, mistreții coboară noaptea de pe munte pe străzile din Haifa, în căutare de apă și hrană, în special în pubelele localnicilor. Totuși, oamenii spun că, de când vânarea acestor animale a fost scoasă în afara legii, mistreții sunt tot mai numeroși și tot mai îndrăzneți.

Animalele au început să umble pe străzile orașului și în timpul zilei, scurmând pământul din parcuri și dărâmând pubelele de gunoi pentru a scotoci după resturi.

Proteste împotriva porcilor

Numărul tot mai mare de mistreți a dat naștere unei dezbateri aprinse între apărătorii drepturilor animalelor și localnicii care caută prin toate mijloacele să scape de aceste „fiare urbane”.

„Ne-au făcut viața un iad. Înainte, porcii veneau noaptea, când nu erau oameni pe străzi, dar astăzi se plimbă nestingheriți în timpul zilei”, a afirmat Ilana Dihno, organizatoarea unui protest împotriva mistreților, care a avut loc în decembrie 2019.

Mistreti Haifa 2
Foto: timesofisrael.com

În ultimele luni, în Haifa nu au fost raportate atacuri de mistreți asupra oamenilor. Dar prezența diurnă a acestor animale, care pot avea o lungime de până la doi metri, stârnește teama unora dintre locuitori.

„Când se apropie de casele și grădinile noastre, ne este frică pentru copiii noștri. Micuții pot speria puii de mistreț, iar animalele adulte pot veni în ajutorul lor, atacându-i pe copii”, a spus o altă localnică.

Noul primar, prima femeie care conduce unul dintre cele trei mari orașe din Israel, nu vrea să cedeze presiunii localnicilor, spunând că drepturile animalelor trebuie respectate.

Aceasta le-a cerut autorităților să găsească alternative la vânătoare pentru a ține mistreții în afara orașului, asigurându-se că animalele au suficientă mâncare în sălbăticie.

Primăria încurajează, de asemenea, toleranța față de aceste animale sălbatice tot mai urbane.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și povestea mistreților care au ajutat la prinderea unor traficanți de droguri: Mistreții au împrăștiat într-o pădure cocaină în valoare de 20.000 de euro.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>